Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:16 27 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal în Mamaia. Procurorii cer arestarea a doi bărbaţi

ro

14 Aug, 2019 16:02 9919 Marime text
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele informaţii de interes public:
 
        La data de 14 august 2019, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au formulat propunere de arestare preventivă, în lipsă, faţă de inculpaţii:
        N.V., zis Eminescu, în vârstă de 33 de ani, din municipiul Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, şi
        B.T.F, zis Tancu, în vârstă de 43 de ani, din municipiul Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunilor de loviri sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.
 
Ambii inculpaţi sunt cunoscuţi cu antecedente penale, fiind anterior condamnaţi la pedepse privative de libertate, pentru infracţiuni săvârşite cu violenţă (tentativă de omor).
 
        Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că în data de 02.08.2019, orele 03.30, persoana vătămată S.S.I., în timp ce se afla în clubul (…) din staţiunea Mamaia, a fost agresat de (…), zis Eminescu, şi, în timpul conflictului i-au fost aplicate lovituri cu obiect tăietor-înţepător la nivelul bărbiei, zonă vitală a corpului, şi la nivelului pieptului, plăgi tăiate ce au necesitate îngrijiri medicale evaluate la 8-9 zile de îngrijiri medicale şi sutură.
 
        Tot în acest conflict, numitul B.T.F., zis Tancu i-a aplicat victimei S.S.I. o lovitură la nivelul gâtului, şi ulterior i-a aplicat o lovitură cu o teacă de cuţit în zona omoplaţilor superioară spate.
 
        Conflictul s-a produs în timp ce localul era plin şi a indus stare de frică şi panică în rândul clienţilor.
 
        La data de 13.08.2019, au fost puse în executare mandate de percheziţie domiciliară în vederea identificării de probe necesare administrării probatoriului cauzei şi depistării inculpaţilor însă aceştia nu au fost găsiţi, existând suspiciunea că au plecat din ţară într-un timp foarte scurt de la săvârşirea infracţiunilor şi încearcă sustragerea de la tragerea la răspundere penală.
 
        Până în prezent în urma investigaţiilor efectuate a rezultat şi faptul că persoana vătămată şi concubina acestuia, nu au fost ameninţaţi cu acte de violenţă sau alte forme de presiune de către inculpaţi după săvârşirea infracţiunii, aspect precizat inclusiv de către victimă şi concubina acestuia. În acelaşi timp nu s-a înregistrat vreo sesizare din partea acestora privind primirea de ameninţări din partea inculpaţilor.
 
        Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii