Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:31 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a terminat procesul avocatului Alexandru Cristian Crăciun. Iată soluţia definitivă!

ro

20 Dec, 2016 00:00 2641 Marime text
Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au închis definitiv dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus trimiterea în judecată a avocatului Alexandru Cristian Crăciun.
 
Acesta a fost suspectat că, în perioada 5-9 decembrie 2011, ar fi asistat juridic un bărbat atât în faţa organelor de urmărire penală, cât şi în faţa Judecătoriei Constanţa, cu ocazia unei propuneri de arestare preventivă.
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa mai spun că, în contextul anterior precizat, Alexandru Cristian Crăciun s-a legitimat ca fiind avocat în cadrul Baroului Bucureşti şi ar fi prezentat în acest sens o împuternicire avocaţială şi un carnet de avocat.
 
Procurorii susţin că documentele „atestau în mod nereal calitatea acestuia de avocat, pe care, în fapt, nu o dobândise în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat“.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Constanţa, instanţă care, pe data de 29 septembrie, a încetat procesul penal deoarece a intervenit prescripţia răspunderii penale faţă de Alexandru Cristian Crăciun. Nemulţumit de decizia Judecătoriei Constanţa, avocatul s-a adresat Curţii de Apel Constanţa.
 
Ieri, judecătorii Cristian Deliorga şi Cătălin Jigău, din Curtea de Apel Constanţa, au menţinut decizia primei instanţei, care a încetat procesul penal deoarece a intervenit prescripţia răspunderii penale faţă de Alexandru Cristian Crăciun.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii