Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:32 31 01 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Resursele umane ale Anticorupției ar putea fi coordonate de un procuror din Constanța!

ro

22 Nov, 2022 00:00 1141 Marime text
  • Magistratul constănțean a asigurat, de asemenea, funcția de director adjunct al Direcției Resurse Umane a CSM, detașarea la CSM fiindu-i aprobată în 2019 pentru un nou mandat.
 
Serviciul Resurse umane, perfecționare profesională și documentare din cadrul Direcției Naționale Anticorupție ar putea să fie condus de un procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în urma pensionării fostului șef, magistratul Vasile Ioniță, aprobată de Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.
 
Acum, aceeași secție a CSM urmează să analizeze propunerea de delegare în funcția de procuror șef al serviciului a magistratului Constantin Micu, procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, detașat în prezent în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.
 
Magistratul constănțean a asigurat, de asemenea, funcția de director adjunct al Direcției Resurse Umane a CSM, detașarea la CSM fiindu-i aprobată în 2019 pentru un nou mandat.
 
Mai exact, mandatul la CSM al procurorului Constantin Micu este valabil din data de 15 februarie 2020 pentru o perioadă de trei ani, ce va expria în februarie 2023.
 
Detașat la CSM de peste 16 ani
 
Amintim aici că magistratul constănţean Constantin Micu este detaşat la Consiliul Superior al Magistraturii de mai bine de 16 ani.
 
Mai exact, din anul 2006, când a avut loc prima detaşare, valabilă pentru o perioadă de un an.
 
Între timp, în anul 2008, procurorul a fost numit director adjunct al Direcţiei pentru Resurse Umane şi Organizare.

 
În anul 2014, când, de asemenea, s-a pus în discuţie prelungirea detaşării procurorului Micu, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a transmis aviz negativ.
 
Totuşi, acest punct de vedere negativ nu a influenţat procedura, iar procurorul a primit un nou mandat la CSM, valabil atunci până în 2017, iar apoi – încă un mandat de trei ani, până în 2020.
 
Cum am precizat anterior, mandatul procurorului constănțean Constantin Micu este valabil până în februarie 2023.
 
Dacă va fi admisă propunerea privind delegarea sa în funcția de șef al Serviciului Resurse Umane al DNA, acesta va fi delegat până la ocuparea funcției în condițiile legii, prin numire, dar nu mai mult de șase luni.
 
Propunerea va fi analizată în cadrul ședinței Secției pentru Procurori a CSM de astăzi, 22 noiembrie 2022.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Șefi din Anticorupție, cu cererile de pensionare admise. Cu unanimitate!
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii