Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regulamentul pentru Peninsula Constanța, în mâinile judecătorilor de la Curtea de Apel. Când va fi analizat (DOCUMENT)

ro

28 Dec, 2021 00:00 2098 Marime text
  • Este vorba despre dosarul cu indicativul 7946/118/2021, cauză în care Tribunalul Constanța, în completul CA6, prezidat de magistratul Răzvan Ionuț Pricop, a decis la data de 15 noiembrie 2021, chiar în ziua instalării barierelor de acces în zonă, să respingă cererile de suspendare.
  • În cauză, SC Gambino & Lyra SRL, SC Viperoom Express și SC Viperoom Pub SRL, reprezentate de avocat Mirela Doicescu, din cadrul Baroului Constanța, au solicitat suspendarea executării HCL 294/31.08.2021.
  • Acum, regulamentul va fi analizat de magistrații Curții de Apel Constanța, procesul urmând să se desfășoare la data de 23 februarie 2022, de la ora 9.30.
  • Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
  • Întreaga hotărâre a Tribunalul Constanța, prin care s-a dispus respingerea cererilor de suspendare, poate fi consultată în Secțiunea Document.
 
Curtea de Apel Constanța a fixat data primei înfățișări în recursul declarat în procesul în care s-a respins, în primă instanță, prima cerere de suspendare a Regulamentului de acces în Peninsulă, formulată de o parte dintre agenții economici din zonă.
 
Este vorba despre dosarul cu indicativul 7946/118/2021, cauză în care Tribunalul Constanța, în completul CA6, prezidat de magistratul Răzvan Ionuț Pricop, a decis, la data de 15 noiembrie 2021, chiar în ziua instalării barierelor de acces în zonă, să respingă cererile de suspendare.
 
În cauză, SC Gambino & Lyra SRL, SC Viperoom Express și SC Viperoom Pub SRL, reprezentate de avocat Mirela Doicescu, din cadrul Baroului Constanța, au solicitat suspendarea executării HCL 294/31.08.2021.
 
Solicitărilor inițiale s-au alăturat și Hacer & Yasemin SRL, Cabinet de avocat Cristina Laura Andrei, Cabinet de avocat Carpov Oana Mădălina, Unal Co SRL, Lolamola SRL, 77& Madison ADK SRL, Bonton Beach SRL, Simple One SRL, Sicilia Bella SRL și Nutmih Product SRL.
 
Împotriva acestei hotărâri de respingere s-a declarat recurs, astfel că, acum, cazul va fi analizat de magistrații Curții de Apel Constanța, procesul urmând să se desfășoare la data de 23 februarie 2022, de la ora 9.30.
 
Amintim că, până la stabilirea datei recursului în acest prim proces, Tribunalul Constanța, în completul CA9, prezidat de magistratul Iulia Laura Opariuc-Dan, președintele Secției de contencios administrativ și fiscal a instanței, a judecat o a doua cerere de suspendare a regulamentului.
 
Așa se face că regulamentul a fost suspendat la data de 15 decembrie 2021, hotărârea aceasta putând fi, la rândul său, atacată în recurs, de data aceasta de către municipalitate.
 
Pentru a reveni la cazul 7946/118/2021 amintim că, așa cum precizam în edițiile anterioare, acesta s-a judecat înaintea intrării efective în vigoare a noului regulament, la data de 12 noiembrie 2021.
 
Pronunțarea a fost amânată la data de 15 noiembrie 2021, zi care a coincis cu instalarea barierelor de acces pentru Zona Peninsulară.
 
Aceasta înseamnă că, la momentul judecării dosarului în primă instanță, zona încă nu era îngrădită.
 
Ce au spus judecătorii
 
În ce privește motivarea hotărârii de respingere a cererii de suspendare, judecătorii Tribunalului Constanța au vorbit, în acest dosar, despre o „cooperare loială și solidară între autoritatea publică și destinatarii acțiunii administrative“ pentru „reevaluarea și reindividualizarea proporțională inclusiv în perioada de aplicabilitate / de producere de efecte a Regulamentului“.
 
Totodată, judecătorii au mai precizat în Hotărârea nr. 2016/2021 că „Tribunalul constată, în acord parțial inclusiv cu poziția reclamanților/intervenienților accesorii, că unele soluții reglementare adoptate de pârât - exempli gratia nepermiterea circulației vehiculelor care efectuează servicii tip taxi sau ride-sharing, permiterea accesului unui singur autovehicul pentru fiecare unitate locativă pentru persoanele fizice, aprovizionarea exclusiv într-un interval orar nocturn etc.-, deși se circumscriu în mod indubitabil puterii de apreciere și sferei de oportunitate de care beneficiază autoritatea publică pentru identificarea și aplicarea unor soluții reglementare prin acțiunea administrativă adoptată pot face obiectul unor reevaluări și reindividualizări proporționale inclusiv în perioada de aplicabilitate/de producere de efecte a Regulamentului, în condiții de cooperare loială și solidară între autoritatea publică și destinatarii acțiunii administrative“.
 
De asemenea, în ce privește temerile pe care și le-au exprimat agenții economici ce au deschis procesul în legătură cu eventuala pierdere a clienților prin limitarea accesului în zonă, magistrații au arătat că „reclamanții/intervenienții persoane juridice nu s-au raportat niciun moment la oportunitatea creată de reglementarea contestată care poate fi convertită chiar într-un beneficiu comercial“.
 
În prezent, chiar dacă regulamentul de acces a fost suspendat, în primă instanță, într-un al doilea dosar, și acest proces merge mai departe, la Curtea de Apel, și rămâne de văzut dacă instanța de apel va admite calea de atac declarată de agenții economici și va suspenda, la rândul său, regulamentul.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
 
Întreaga hotărâre a Tribunalul Constanța, prin care s-a dispus respingerea cererilor de suspendare, poate fi consultată în Secțiunea Document.
 
Sursa motivare: www.rolii.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Editorial
De ce să faci rău comunității care te-a ales?
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii