Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:06 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regulamentul de gospodărire a Constanței a ajuns și la Tulcea!

ro

12 Nov, 2023 17:00 897 Marime text
Tribunalul și Judecătoria Tulcea. Sursa foto: Portalul Instanțelor de Judecată
  • Prin HCL Constanța 77/2021 a fost adoptat Regulamentul de gospodărire a orașului, iar hotărârea de consiliu a fost atacată, de-a lungul timpului, în mai multe procese.
Regulamentul de gospodărire a Constanței va fi decis de judecătorii din Tulcea!
 
Hotărârea a aparținut Tribunalului Constanța, care a declinat către Tulcea un dosar ce vizează o cerere de revocare în parte a HCL Constanța 77/2021.
 
Amintim, prin HCL Constanța 77/2021 a fost adoptat Regulamentul de gospodărire a orașului, iar hotărârea de consiliu a fost atacată, de-a lungul timpului, în mai multe procese.
 
De asemenea, nu mai departe de acest an, judecătorii din Timiș au avut, la rândul lor, de analizat HCL 77/2021 într-un proces deschis de o companie cu punct de lucru în Constanța, instanța timișoreană reconfirmând regulamentul, la finalul proceuslui.
 
Noua cerere de revocare în parte a HCL 77/2021 a fost formulată în dosarul cu indicativul 3745/118/2023, cauză în care Aurel Țandără este reclamant, iar pârâți sunt Municipiul Constanța prin Primar și Primarul Municipiului Constanța.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de o cerere de anulare act administrativ, respectiv „revocarea în parte HCL 77/2021“.
 
La începutul acestei luni, judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului, în completul CA 15, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Costin Smarandi, au decis declinarea cazului la Tulcea.
 
Pentru a pronunța decizia de declinare, instanța a admis excepția de necompetență teritorială, excepție care se referă la faptul că cererea de chemare în judecată trebuie formulată la instanța pe raza căreia domiciliază reclamantul.
 
În acest context, dosarul urmează săfie înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Tulcea.
 
Totuși, cazul ar putea ajunge din nou la Constanța, dat fiind că hotărârea pe care o va pronunța Tribunalul Tulcea va putea fi ulterior atacată la Curtea de Apel Constanța.
 
Amintim, de-a lungul timpului Regulamentul de gospodărire a Constanței, adoptat prin HCL 77/2021, a fost atacat de mai multe ori în instanță, dar judecătorii l-au reconfirmat de fiecare dată, respingând ca nefondate acțiunile reclamanților.
 
Acum, rămâne de văzut care va fi decizia judecătorilor de la Tribunalul Tulcea.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Dosarul pentru anularea sancțiunilor rutiere din Regulamentul de gospodărire a Constanței, ajuns la Curtea de Apel
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii