Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța, obligată să repartizeze locuri de parcare gratuită persoanelor cu dizabilități! Primarul pierde procesul (MINUTA)

ro

21 Nov, 2023 17:00 1201 Marime text
Vergil Chițac, primarul Constanței
  • Este vorba despre procesul deschis de Primarul Municipiului Constanța Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța, după ce instituția a obligat primăria să asigure locuri de parcare gratuită persoanelor cu dizabilități.
  • Hotărârea de azi a Tribunalului poate fi atacată în recurs, în termen de 15 zile de la comunicarea deciziei motivate.
Primarul Municipiului Constanța a pierdut astăzi, 21 noiembrie 2023, în primă instanță, procesul deschis pentru anularea procesului-verbal prin care Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța a dispus obligarea instituției la asigurarea unor locuri de parcare gratuită persoanelor cu dizabilități.
 
Decizia a fost luată în urmă cu scurt timp de Secția de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, în dosarul 2785/118/2023 al instanței.
 
Iată mimnuta hotărârii pronunțate astăzi în cauză:
 
„Respinge cererea, ca neîntemeiată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată astăzi, 21.11.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei“
 
După cum se arată în minuta deciziei, aceasta poate fi atacată în recurs, în termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii motivate.
 
Dosarul cu indicativul 2785/118/2023 s-a aflat în atenția completului CA1 al Secției de Contencios administrativ și fiscal, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Teodora Luminița Popescu.
 
Este vorba despre procesul deschis de Primarul Municipiului Constanța Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța, după ce instituția a obligat primăria să asigure locuri de parcare gratuită persoanelor cu dizabilități.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, primarul s-a adresat judecătorilor, solicitând anularea și, respectiv, suspendarea procesului-verbal întocmit de inspectorii AJPIS, prin care s-a dispus în sarcina primăriei următoarea măsură: „repartizarea locurilor de parcare gratuită persoanelor cu handicap care au solicitat și au nevoie de astfel de parcare în conformitate cu prevederile art. 65 alin. 5 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată“.
 
De asemenea, prin același proces-verbal al inspectorilor AJPIS s-a prevăzut și un termen de realizare a măsurii stabilite.
 
Controlul inspectorilor AJPIS Constanța la primărie a avut loc la mijlocul lunii februarie 2023, ca urmare a unei petiții prin care o persoană cu dizabilități a solicitat acordarea unui loc de parcare gratuită cât mai aproape de domiciliul său.
 
Timpul stabilit pentru implementarea măsurii a fost de circa trei luni.
 
Anterior deciziei de azi, procesul care viza suspendarea aplicării măsurii a fost pierdut definitiv de primar în luna octombrie 2023.
 
În motivarea hotărârii din dosarul deschis pentru suspendarea aplicării măsurii, judecătorii constănțeni au arătat, printre altele că „instanța va reține că nu apare ca fiind nejustificată măsura dispusă, lipsa unor motive plauzibile, dovedite cu înscrisuri, şi doar arătarea unor aspecte pur formale neputând conduce la aprecierea că este îndeplinită şi cea de-a doua condiție a pagubei iminente“.
 
 
Acum, urmează ca Tribunalul Constanța să motiveze decizia de astăzi, 21 noiembrie 2023, iar avocații primarului să stabilească dacă vor ataca în recurs, sau nu, hotărârea nefavorabilă.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
În linie dreaptă, pentru revenirea în sistem!
Beatrice Silvia Șișman și Gabriela Rugea, programate la interviul pentru întoarcerea în procuratură

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii