Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:50 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel mai contestat Regulament al administrației Chițac, reconfirmat la Tribunalul Constanța! (MINUTA)

ro

26 Sep, 2023 17:00 3334 Marime text
  • În dosarul 6236/118/2022, judecătorii au respins acțiunea îndreptată împotriva Regulamentului de gospodărire a Constanței.
  • Decizia a fost pronunțată de completul CA1 al Secției de Contencios administrativ și fiscal, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Teodora Luminița Popescu.
  • Constănțeanul care a reclamat regulamentul a fost obligat să achite onorariul avocatului primăriei, în cuantum de 2.856 de lei.
  • Hotărârea Tribunalului Constanța mai poate fi atacată în recurs, în termen de 15 zile de la comunicarea deciziei motivate a instanței.
Regulamentul de gospodărire a Constanței, adoptat prin HCL 77/2021, considerat drept unul dintre cele mai contestate regulamente adoptate de administrația Vergil Chițac și atacat (fără succes) în mai multe acțiuni diferite în instanță a fost reconfirmat azi, 26 septembrie 2023, de Tribunalul Constanța!
 
Judecătorii Secției de contencios administrativ și fiscal de la Tribunal au hotărât azi respingerea unei noi acțiuni deschise împotriva Regulamentului de gospodărire, într-un proces în care, de asemenea, s-a vorbit și despre avizul dat de Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța.
 
Este vorba despre dosarul cu indicativul 6236/118/2022, în care reclamant este Mihai Alexandru Stoicescu, în timp ce pârâți sunt UAT Municipiul Constanța, Primăria Municipiului Constanța, Consiliul Local al Municipiului Constanța și Inspectoratul General al Poliției Române.
 
Iată minuta hotărârii pronunțate azi de instanța de contencios administrativ și fiscal:
 
„Respinge, ca rămasă fără obiect, solicitarea de obligare a IGPR să soluţioneze cererea nr. 414726/04.11.2022.
 
Respinge, ca neîntemeiată, cererea.
 
Obligă reclamantul la plata către pârâtul Municipiul Constanţa a cheltuielilor de judecată în cuantum de 2856 lei reprezentând onorariul avocatului.
 
Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată astăzi, 26.09.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei“
 
Decizia a fost pronunțată de completul CA1 al Secției de Contencios administrativ și fiscal, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Teodora Luminița Popescu.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, obiectul dosarului este reprezentat de „anulare act administrativ cu caracter normativ HCL 77/2021“, aceasta fiind hotărârea Consiliului Local Constanța prin care a fost adoptat Regulamentul de gospodărire.
 
În proces, în principal, s-a solicitat anularea regulamentului în întregime, iar în subsidiar, s-a solicitat anularea în parte a regulamentului, respectiv doar cu privire la articolul 8 și punctele aferente.
 
Facem precizarea că în Regulamentul de gospodărire adoptat prin HCL 77/2021, articolul 8 face referire la „contravențiile la normele de protecție a drumurilor, trotuarelor și parcajelor, în vederea menținerea aspectului estetic și util al municipiului“.
 
La ultimul termen de judecată, instanța a decis emiterea unei adrese către Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța „să precizeze dacă avizul pe care l-a dat privește regulamentul 77/2021 și să comunice toate înscrisurile transmise de către Consiliul Local Constanța pentru emiterea acestui aviz“.
 
Astăzi, judecătorii au ajuns la concluzia că acțiunea deschisă în instanță este neîntemeiată.
 
Rămâne de văzut dacă decizia va fi atacată la Curtea de Apel.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro , Portalul instanțelor de judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Procesele pe biserici
Primarul Municipiului Constanța, din nou în instanță cu Arhiepiscopia Tomisului!

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii