Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:01 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reabilitarea Muzeului de Istorie, pe masa judecătorilor? Ce s-a întâmplat în procesul deschis de compania Actaeon Invest Consiliului Județean Constanța

ro

16 Jun, 2021 00:00 1711 Marime text
  • Judecătorii Secției de contencios administrativ și fiscal a instanței au ajuns la concluzia că, de fapt, competența de soluționare a cauzei revine unor alți colegi.
  • Luni, 14 iunie 2021, Secția de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului a admis excepția necompetenței materiale și a declinat dosarul spre competentă soluționare Secției a II-a Civile.
  • Este vorba despre dosarul 4119/118/2021, în care SC Actaeon Invest SA, în calitate de reclamant, a chemat în judecată Unitatea Administrativ Teritorială Județul Constanța și Consiliul Județean Constanța.

Procesul pe care compania Actaeon Invest l-a intentat Consiliului Județean Constanța, după rezilierea contractului de reabilitare a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța a avut un prim termen în urmă cu două zile, la Tribunalul Constanța.
 
De bine ce a început, însă, judecătorii Secției de contencios administrativ și fiscal a instanței au ajuns la concluzia că, de fapt, competența de soluționare a cauzei revine unor alți colegi.
 
În acest sens, luni, 14 iunie 2021, Secția de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului a admis excepția necompetenței materiale și a declinat dosarul spre competentă soluționare Secției a II-a Civile.
 
Decizia de luni a instanței este fără cale de atac.
 
În acest context, urmează că procesul să se desfășoare la Secția a II-a Civilă a instanței.

 
Contract rezilitat de CJC
 
Amintim, este vorba despre dosarul 4119/118/2021, în care SC Actaeon Invest SA, în calitate de reclamant, a chemat în judecată Unitatea Administrativ Teritorială Județul Constanța și Consiliul Județean Constanța.
 
Obiectul dosarului îl reprezintă un litigiu privind achizițiile publice, iar acesta a fost deschis la data de 2 iunie 2021, la câteva zile după ce Consiliul Județean Constanța a anunțat rezilierea contractului încheiat cu firma respectivă pentru reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.
 
Valoarea contractului era de 13 milioane de lei fără TVA, iar acesta fusese adjudecat de asocierea Actaeon Invest SA (lider de asociere) - Research Consorzio Stabile SC ARL - Princer SA.
 
Indiferent care va fi decizia Tribunalului Constanța, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Reabilitarea MINAC în aer! Petre Enciu (CJC) - „Avem de-a face cu firmă neserioasă, care proiectează probleme, în loc de proiecte tehnice”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii