Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre, un nou termen, azi, în dosarul de la Constanța

ro

05 Nov, 2020 00:00 1628 Marime text
  • Recent, Tribunalul Antananarivo din Madagascar a anunțat că Radu Mazăre ar fi fost extrădat ilegal din Madagascar, în luna mai a anului trecut şi că trebuie retrimis în insula din estul Africii.

Azi, la Curtea de Apel Constanța este programat un nou termen în apelul dosarului în care Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, a fost condamnat în primă instanţă la şase ani şi şase luni de închisoare cu executare!
Tot în acest dosare, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, fost reprezentant, la data presupuselor fapte, al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, a luat tot în primă instanţă doi ani şi 11 luni închisoare cu suspendare.
 
Dosarul se află pe masa judecătorilor Marius Cristian Epure (președintele Curții de Apel Constanța) și Adriana Ispas (vicepreședintele Curții de Apel Constanța). Ședința de judecată este programată să înceapă la ora 12.00. 
 

Date în rechizitoriu

 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
 
Conform DNA, la data de 12 octombrie 2004, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în calitate de primar al municipiului Constanța, și-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu legate de corecta gestionare și administrare a patrimoniului orașului, cu ocazia vânzării, la un preț derizoriu de 23,56 euro/m.p., a unui teren în suprafață de 15.465,91 m.p., situat în stațiunea Mamaia, faptă prin care ar fi fost provocată unității administrativ teritoriale o pagubă de 1.104.884,16 euro și totodată au fost obținute foloase necuvenite cumpărătorului bunului.
 
„La data de 28 februarie 2007, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în aceeași calitate, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu legate de corecta gestionare și administrare a patrimoniului orașului, cu ocazia vânzării, la un preț modest, a două terenuri în suprafață de 11.890 m.p. și 502,81 m.p., aparținând Primăriei Constanța, faptă prin care a fost provocată municipiului Constanța o pagubă de 2.971.420 euro și totodată au fost obținute foloase necuvenite cumpărătorului bunului“, potrivit DNA.
 

Poziția Tribunalului Antananarivo

 
Amintim că în luna iunie a cestui an, judecătorii investiți cu soluționarea cauzei au respins cererea privind transferul temporar al lui Mazăre, în Republica Madagascar.
 
Recent, Tribunalul Antananarivo din Madagascar a anunțat că Radu Mazăre ar fi fost extrădat ilegal din Madagascar, în luna mai a anului trecut şi că trebuie retrimis în insula din estul Africii.
 
Radu Mazăre se află în prezent în stare de detenție într-un penitenciar din țară, fiind în executarea unei pedepse de nouă ani de închisoare aplicată în Dosarul Retrocedărilor.
 
Citește și
 
Răzgândirea fostului consilier al lui Mazăre

Paraschiva Barbu, dată în judecată de Fisc pentru donația făcută nepoților

Precizări ale Ministerului Justiției cu privire la extrădarea lui Radu Mazăre din Republica Madagascar în România

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii