Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:07 23 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Psihologul Oana Danciu a fost trimisă în judecată

ro

20 Jun, 2017 14:39 5735 Marime text
La data de 19 iunie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatei DANCIU OANA, în vârstă de 37 de ani, din Constanţa, pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă.

 Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, ca stare prezumtivă de fapt, că la data de 23 mai 2017, inculpata, psiholog în cadrul unui cabinet, care realiza evaluarea psihologică inclusiv a navigatorilor, a pretins de la denunţătorul E.N. suma de 2.000 de euro, cu scopul de a-i determina pe pretinşii membri ai unei comisii de examinare, funcţionari publici asupra cărora a lăsat să se înţeleagă că ar avea influenţă, să îl angajeze în cadrul Autorităţii Navale Române pe postul de inspector tehnic, banii fiind remişi susnumitei în cursul aceleiaşi zile.

Inculpata a continuat acţiunea ilicită la data de 24 mai 2017, când i-a cerut denunţătorului suma de încă 1.000 de euro, sub pretextul că îi este necesară pentru a-l convinge pe un membru nehotărât al comisiei de examinare să îl declare promovat pe denunţător, chiar fără ca acesta să se prezinte la examen. Bănuind că a fost minţit, denunţătorul a sesizat organele de urmărire penală, astfel că la data 01 iunie 2017, inculpata a fost depistată în flagrant când primea cei 1.000 de euro pretinşi, astfel că a fost reţinută şi ulterior arestată la domiciliu. Aflând despre arestarea inculpatei, un alt denunţător, B.G., a sesizat organele de urmărire penală cu privire la faptul că la data de 31 mai 2017 aceeaşi inculpată îi pretinsese 2.000 de euro cu scopul de a-i determina pe pretinşii membri ai unei comisii de examinare, funcţionari publici asupra cărora a lăsat să se înţeleagă că ar avea influenţă, să îl angajeze în cadrul Autorităţii Navale Române pe postul de inspector tehnic, bani pe care denunţătorul i-a remis inculpatei la data de 01 iunie 2017, cu puţin timp înainte ca aceasta să fie prinsă în flagrant când primea banii de la primul denunţător.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii