Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:23 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Constanța a cerut, ieri, înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv față de psihologul Oana Danciu. Ce a decis Tribunalul

ro

28 Oct, 2017 00:00 2072 Marime text
Psihologul Oana Danciu, în vârstă de 37 de ani, din Constanța, rămâne sub control judiciar. Ieri, judecătorii au respins cererea de înlocuire a controlului judiciar cu arestul preventiv față de aceasta, formulată de IPJ Constanța, ca nefondată.
 
Decizia a fost luată ieri de Tribunalul Constanța și poate fi atacată la Curtea de Apel Constanța.

Oana Danciu a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, conform cărora, „la data de 23 mai 2017, inculpata, psiholog în cadrul unui cabinet, care realiza evaluarea psihologică inclusiv a navigatorilor, a pretins de la denunțătorul E.N. suma de 2.000 de euro, cu scopul de a-i determina pe pretinșii membri ai unei comisii de examinare, funcționari publici asupra cărora a lăsat să se înțeleagă că ar avea influență, să îl angajeze în cadrul Autorității Navale Române pe postul de inspector tehnic, banii fiind remiși sus-numitei în cursul aceleiași zile“.
 
„Inculpata a continuat acțiunea ilicită la data de 24 mai 2017, când i-a cerut denunțătorului suma de încă 1.000 de euro, sub pretextul că îi este necesară pentru a-l convinge pe un membru nehotărât al comisiei de examinare să îl declare promovat pe denunțător, chiar fără ca acesta să se prezinte la examen. Bănuind că a fost mințit, denunțătorul a sesizat organele de urmărire penală, astfel că, la data 1 iunie 2017, inculpata a fost depistată în flagrant când primea cei 1.000 de euro pretinși, astfel că a fost reținută și ulterior arestată la domiciliu.
 
Aflând despre arestarea inculpatei, un alt denunțător, B.G., a sesizat organele de urmărire penală cu privire la faptul că, la data de 31 mai 2017, aceeași inculpată îi pretinsese 2.000 de euro cu scopul de a-i determina pe pretinșii membri ai unei comisii de examinare, funcționari publici asupra cărora a lăsat să se înțeleagă că ar avea influență, să îl angajeze în cadrul Autorității Navale Române pe postul de inspector tehnic, bani pe care denunțătorul i-a remis inculpatei la data de 1 iunie 2017, cu puțin timp înainte ca aceasta să fie prinsă în flagrant când primea banii de la primul denunțător“, conform procurorilor.
 
Punerea în mișcare a acțiunii penale și trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

Ti-a placut articolul?

Comentarii