Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Constanţa a trimis în judecată un psiholog. Ieri s-a luat o decizie importantă

ro

15 Feb, 2018 00:00 1802 Marime text
Începe judecata Oanei Danciu, psiholog de profesie, suspectată de trafic de influenţă în formă continuată.
 
Ieri, Tribunalul Constanţa a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 171/P/2017, din data de 20 decembrie 2017, al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, prin care s-a dispus trimiterea în judecată a Oanei Danciu pentru infracţiunea de trafic de influenţă, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Pe cale de consecinţă, instanţa a dispus începerea judecăţii cauzei. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: „În perioada aprilie - august 2017, inculpata Danciu Oana, în mai multe rânduri şi la diferite intervale de timp, a pretins şi a primit de la o persoană (martor în cauză) mai multe sume de bani totalizând circa 70.000 de lei (echivalentul a aproximativ 15.000 de euro)“.
 
„În schimbul acestor bani, inculpata a afirmat că are influenţă asupra unor persoane din cadrul Şantierului Naval Constanţa, al Universităţii Maritime Constanţa, al Autorităţii Navale Române şi al Centrului Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale, pe care le poate determina să creeze anumite facilităţi martorului: angajarea pe postul de operator dană, promovarea unor examene, obţinerea unui brevet de marinar etc.“, conform DNA.
 
Citeşte şi: 
 
Un rechizitoriu cum rar ţi-e dat să citeşti!
Procurorii Anticorupţie descriu o scenă ca-n filme. S-a întâmplat în faţa unei biserici din Constanţa (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii