Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:46 19 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesor universitar din Constanţa, trimis în judecată de DNA. A lăsat sala de cursuri pentru cea de judecată (rechizitoriu)

ro

08 Mar, 2017 00:00 5183 Marime text
Gabriela Lilios, cadru universitar al Facultăţii de Farmacie a Universităţii „Ovidius“ Constanţa, acuzată de influenţarea declaraţiilor şi de instigare la favorizarea făptuitorului, s-a aflat, ieri, în atenţia judecătorului Marius Damian Mitea, din Curtea de Apel Constanţa.
 
Lilios a fost trimisă în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, în luna noiembrie 2016.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, „în perioada octombrie 2015 - iunie 2016, inculpata Lilios Gabriela, cadru universitar în cadrul Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii «Ovidius» Constanţa, prin corupere, atât direct, cât şi printr-un intermediar, a determinat o persoană să facă afirmaţii mincinoase, contrare adevărului, cu ocazia audierii sale în calitate de martor în dosarul privindu-i pe inculpaţii Ţarălungă Gheorghe şi Faloutsos Evangelos (comunicat nr. 358/VIII/3 din 25 februarie 2015), aflat pe rolul Tribunalului Constanţa“.
 
„Precizăm că, prin rechizitoriul întocmit de procurori, inculpatul Ţarălungă Gheorghe a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de luare de mită, săvârşite în calitate de profesor universitar la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii «Ovidius» Constanţa. În schimbul acestui «serviciu», inculpata Lilios Gabriela i-a promis persoanei respective că o va ajuta să promoveze atât examenele restante, cât şi examenul de licenţă în cadrul Universităţii «Ovidius» Constanţa - Facultatea de Farmacie. Declaraţia persoanei respective, dată în cadrul şedinţei publice din 17 august 2016, a fost contrară propriilor afirmaţii făcute în cursul urmăririi penale şi aspectelor pe care aceasta le cunoştea, avea scopul vădit de a îngreuna aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală şi de a induce în eroare instanţa de judecată, toate aceste împrejurări fiind de natură a uşura situaţia juridică a inculpatului Ţarălungă Gheorghe“, conform DNA.
 
Pe data de 1 februarie, judecătorul Lucian Lică, din Tribunalul Constanţa, a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul întocmit de DNA Constanţa, prin care s-a dispus trimiterea în judecată sub control judiciar a inculpatei Gabriela Lilios, pentru influenţarea declaraţiilor şi instigare la favorizarea făptuitorului. Instanţa a constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi a dispus începerea judecăţii cauzei.
 
Decizia judecătorului Lucian Lică a fost atacată de Gabriela Lilios la Curtea de Apel Constanţa. Contestaţia cadrului universitar a fost analizată ieri de judecătorul Marius Damian Mitea, din Curtea de Apel Constanţa.

Citeşte şi:  

Procurorii Anticorupţie explică în detaliu de ce au trimis în judecată un profesor de la Universitatea „Ovidius” Constanţa (document)

DNA Constanţa acuză!
Studenţi ameninţaţi că nu vor promova examenele de licenţă şi puşi să mintă în sala de judecată (referat propunere arestare)


 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii