Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:14 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriela Lilios, de la Universitatea Ovidius, trimisă în judecată de DNA Constanţa

ro

24 Nov, 2016 13:54 3413 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, faţă de Gabriela Lilios, la data faptelor cadru universitar, „cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: influenţarea declaraţiilor şi instigare la favorizarea făptuitorului.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
„În perioada octombrie 2015 – iunie 2016, inculpata Lilios Gabriela, cadru universitar în cadrul facultății de Farmacie din cadrul Universității Ovidius Constanța, prin corupere, atât direct cât și printr-un intermediar, a determinat o persoană să facă afirmații mincinoase, contrare adevărului, cu ocazia audierii sale în calitate de martor în dosarul nr. 1081/118/2015, privind pe inculpații Țarălungă Gheorghe și Faloutsos Evangelos (comunicat nr. 358/VIII/3 din 25 februarie 2015), aflat pe rolul Tribunalului Constanța.
Precizăm că, prin rechizitoriul întocmit de procurori, inculpatul Țarălungă Gheorghe a fost trimis în judecată pentru infracțiuni de luare de mită, săvârșite în calitate de profesor universitar la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității Ovidius Constanța.

În schimbul acestui «serviciu», inculpata Lilios Gabriela i-a promis persoanei respective că o va ajuta să promoveze atât examenele restante cât și examenul de licenţă în cadrul Universităţii «Ovidius» Constanţa – Facultatea de Farmacie.

Declarația persoanei respective, dată în cadrul ședinței publice din data de 17 august 2016, a fost contrară propriilor afirmații făcute în cursul urmăririi penale și aspectelor pe care acesta le cunoștea, avea scopul vădit de a îngreuna aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală și de a induce în eroare instanța de judecată, toate aceste împrejurări fiind de natură a ușura situația juridică a inculpatului Țarălungă Gheorghe“, arată procurorii DNA.


 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.
 
„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“, mai spun procurorii.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii