Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv! Profesor de la Universitatea „Ovidius“ Constanţa, condamnat definitiv

ro

29 Mar, 2018 13:38 6036 Marime text
Judecătorii din Curtea de Apel Constanţa au s-au pronunţat definitiv în dosarul în care Gabriela Lilios, cadru universitar al Facultății de Farmacie a Universității „Ovidius“ Constanța, a fost acuzată de influențarea declarațiilor și de instigare la favorizarea făptuitorului.

În primă instanţă, Tribunalul Constanţa, a decis condamnarea Gabrielei Lilios la pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare. Azi, judecătorii Curţii de Apel Constanţa au decis menţinerea soluţiei mai sus precizată. Hotărârea Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

Pe lângă pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare, Gabriela Lilios a mai fost obligată să se prezinte la Serviciul de Probațiune Constanța la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență. „Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata are obligația de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă, pe o perioadă de 60 de zile, la Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanța, din cadrul Serviciului Public de Asistență Socială, sau la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța“, conform minutei judecătorești.
 
Reamintim că Gabriela Lilios a fost trimisă în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța, în luna noiembrie 2016.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, „în perioada octombrie 2015 - iunie 2016, inculpata Lilios Gabriela, cadru universitar al Facultății de Farmacie a Universității «Ovidius» Constanța, prin corupere, atât direct, cât și printr-un intermediar, a determinat o persoană să facă afirmații mincinoase, contrare adevărului, cu ocazia audierii sale în calitate de martor în dosarul privindu-i pe inculpații Țarălungă Gheorghe și Faloutsos Evangelos (comunicat nr. 358/VIII/3 din 25 februarie 2015), aflat pe rolul Tribunalului Constanța“.
 
„Precizăm că, prin rechizitoriul întocmit de procurori, inculpatul Țarălungă Gheorghe a fost trimis în judecată pentru infracțiuni de luare de mită, săvârșite în calitate de profesor universitar la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității «Ovidius» Constanța. În schimbul acestui «serviciu», inculpata Lilios Gabriela i-a promis persoanei respective că o va ajuta să promoveze atât examenele restante, cât și examenul de licență în cadrul Universității «Ovidius» Constanța - Facultatea de Farmacie. Declarația persoanei respective, dată în cadrul ședinței publice din 17 august 2016, a fost contrară propriilor afirmații făcute în cursul urmăririi penale și aspectelor pe care aceasta le cunoștea, avea scopul vădit de a îngreuna aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală și de a induce în eroare instanța de judecată, toate aceste împrejurări fiind de natură a ușura situația juridică a inculpatului Țarălungă Gheorghe“, conform DNA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii