Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:43 04 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorul Zarafina Puiu a pierdut la Curtea Supremă procesul pentru menţinerea sa în funcţie, ca procuror al Secţiei Speciale

ro

30 Oct, 2019 10:25 1123 Marime text
Răsturnare de situaţie pentru procurorul constănţean Zarafina Puiu, fost procuror şef adjunct al Parchetului Tribunalului Constanţa, în prezent anchetator al structurii speciale Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, denumită şi SS.

După ce a obţinut în primă instanţă suspendarea actului emis de Secţia pentru procurori a CSM prin care primea aviz negativ pentru menţinerea în funcţie după împlinirea vârstei de 65 de ani, lucrurile s-au schimbat total la Curtea Supremă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul declarat de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii şi a casat în parte sentinţa care îi permitea procurorului constănţean să rămână în funcţie. Astfel, Curtea Supremă a respins acţiunea prin care procurorul Zarafina Puiu atacase avizul negativ primit de la Secţia pentru procurori a CSM.

Hotărârea Înaltei Curţi este definitivă.

De menţionat că, printre dosarele aflate în lucru la procurorul Zarafina Puiu se număra şi cel care îl viza pe procurorul şef al DNA Constanţa, magistratul Andrei Bodean. De altfel, procurorul SIIJ a primit iniţial avizul negativ pentru rămânerea în funcţie la doar o zi după ce îl audiase pe şeful DNA Constanţa la sediul Secţiei Speciale.

Menţionăm că procurorul Zarafina Puiu nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la decizia Curţii Supreme.

Citeşte şi:

Procurorul constănțean Zarafina Puiu, de la Secția Specială, în atenția Înaltei Curți

Procurorul Zarafina Puiu nu a primit avizul pentru menținerea în funcție la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii