Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:21 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii nu renunță și cer, în continuare, arestarea preventivă a lui George Fulina, de la Confort Urban

ro

28 Feb, 2022 00:00 2130 Marime text

 
  • În cauză fost efectuată și o percheziție la o direcție a Primăriei Constanța, respectiv la Direcția de Gestionare Servicii Publice, de unde au fost ridicate o serie de documente.
 
George Fulina, angajat în cadrul SC Confort Urban SRL, cercetat pentru luare de mită, reținut vineri seara de procurori, a fost eliberat sâmbătă seara de Tribunalul Constanța!
 
Judecătorul Teodor Viorel Gheorghe, fostul președinte al Tribunalului Constanța, a respins propunerea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța de luare a măsurii arestării preventive față de George Fulina, angajat în cadrul SC Confort Urban SRL.
 
Tribunalul a dispus luarea față de Fulina a masurii preventive a controlului judiciar, pe o perioada de 60 de zile , de la 26 februarie 2022 si pâna la 26 aprilie 2022 inclusiv. 
 
Hotărârea tribunalului nu este definitivă!
 
Surse judiciare au declarat, pentru ZIUA de Constanța, că procurorii vor contesta decizia Tribunalului Constanța, la Curtea de Apel Constanța.
 
Pe timpul controlului judiciar, George Fulina va trebui să respecte următoarele obligații: să se prezinte la organul de urmarire penală, la judecătorul de drepturi și libertăți sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar în fața caruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței ; să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat; sa nu depășească limita teritorială a județului Constanța decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar pe rolul căruia se află cauza; sa nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme. sa nu se apropie de numitii Morcov Dragoș, Cotea Gheorghe Gabriel, Caracoti Cristina (nr. inspector Direcția Gestionare Servicii Publice), Guef Cătălina (nr. inspector Direcția Gestionare Servicii Publice), Georgescu Raluca (nr. director Direcția Gestionare Servicii Publice) și să nu comunice cu ei, direct sau indirect, pe nicio cale.
 
Amintim că în cauză fost efectuată și o percheziție la o direcție a Primăriei Constanța, respectiv la Direcția de Gestionare Servicii Publice, de unde au fost ridicate o serie de documente.
 
Din actele depuse la dosarul penal reiese că inculpatul este cel care ar fi avut inițiativa în procedura de predare-primire a mitei și că activitatea de luare a mitei s-a desfășurat în doi timpi, astfel că inculpatul a avut suficient timp să discearnă asupra faptei sale și nu s-a oprit, deci și-a asumat în mod conștient riscul de fi prins de organele de anchetă, suma de 2500 de lei primită cu titlul de mită nefiind chiar infimă, iar mita solicitată celor care aveau condamnări de către instanțele penale.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Percheziție la o direcție a Primăriei Constanța!
Angajat de la Confort Urban SRL, reținut pentru mită

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii