Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! George Fulina, angajat în cadrul SC Confort Urban SRL, cercetat pentru luare de mită, pus în libertate!

ro

26 Feb, 2022 21:12 4040 Marime text

 
George Fulina, angajat în cadrul SC Confort Urban SRL, cercetat pentru luare de mită, pus în libertate! Decizia a fost luată de Tribunalul Constanța, care a respins propunerea de luare a masurii arestarii preventive față de George Fulina.
 
Hotărârea tribunalului nu este definitivă!
 
Oficial!
 

În baza art. 227 alin. 1 si 2 Cod procedura penala raportat la art. 211 si urm. Cod procedura penala: Respinge propunerea de luare a masurii arestarii preventive fata de inculpatul FULINA GEORGE (...), formulata de Parchetul de pe lânga Tribunalul Constanta. În baza art. 211 si urm. Cod procedura penala: Dispune luarea fata de inculpatul FULINA GEORGE (...) a masurii preventive a controlului judiciar, pe o perioada de 60 de zile , de la 26 februarie 2022 si pâna la 26 aprilie 2022 inclusiv. În baza art. 215 Cod procedura penala: Dispune ca pe timpul controlului judiciar, inculpatul Fulina George sa respecte urmatoarele obligatii: -sa se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de drepturi si libertati sau la instanta de judecata ori de câte ori este chemat; -sa informeze de îndata organul judiciar în fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei ; -sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat; -sa nu depaseasca limita teritoriala a judetului Constanta decât cu încuviintarea prealabila a organului judiciar pe rolul caruia se afla cauza; -sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme. -sa nu se apropie de numitii Morcov Dragos, Cotea Gheorghe Gabriel, Caracoti Cristina, Guef Catalina, Georgescu Raluca si sa nu comunice cu ei, direct sau indirect, pe nicio cale; Desemneaza ca organ de supraveghere Biroul de supravegheri din cadrul IPJ Constanta. Executorie. Cu contestatie în 48 ore de la comunicarea copiei minutei . Pronuntata în camera de consiliu azi 26 02 2022 .

 
 
În cauză a fost efectuată și o percheziție la o direcție a Primăriei Constanța, respectiv la Direcția de Gestionare Servicii Publice, de unde au fost ridicate o serie de documente.
 
    Surse judiciare mai arată că inculpatul este cel care ar fi avut inițiativa în procedura de predare-primire a mitei și că activitatea de luare a mitei s-a desfășurat în doi timpi, astfel că inculpatul a avut suficient timp să discearnă asupra faptei sale și nu s-a oprit, deci și-a asumat în mod conștient riscul de fi prins de organele de anchetă, suma de 2500 de lei primită cu titlul de mită nefiind chiar infimă, iar mita solicitată celor care aveau condamnări de către instanțele penale.
 
 Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
 Percheziție la o direcție a Primăriei Constanța!
Angajat de la Confort Urban SRL, reținut pentru mită

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii