Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:33 24 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DNA Constanța, nemulțumiți de ultima decizie în cazul unui fost comisar de la Penitenciarul Tulcea

ro

30 Jun, 2020 00:00 867 Marime text
 
  • Noul termen al acestui proces a fost stabilit pentru data de 4 septembrie.
  • Ultima decizie a Tribunalului Tulcea a fost contestată de procurorii DNA Constanța.
 
Tribunalul Tulcea a stabilit un nou termen în dosarul în care Silviu Ioan Ionele, fost comisar în cadrul Penitenciarului Tulcea, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa!
 
Noul termen al acestui proces a fost stabilit pentru data de 4 septembrie, în vederea audierii unor martori din rechizitoriu dar și pentru solicitarea de relaţii de la Penitenciarul Tulcea.
 
Recent, judecătorii din Tulcea au menţinut măsura controlului judiciar luată faţă de inculpat. Mai mult, instanța i-a încuviinţat inculpatului să se apropie şi să comunice cu martora din cauză Maria B. Decizia Tribunalului Tulcea a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Potrivit DNA, Ionele este acuzat de luare de mită în formă continuată şi introducerea, în mod ilicit, într-un penitenciar, de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor şi alcool, în formă continuată.
 
Procurorii arată că „în perioada martie - aprilie 2019, inculpatul Ionele Silviu Ioan, în calitatea menţionată mai sus, contrar îndatoririlor de serviciu, a introdus în mod ilicit, în Penitenciarul Tulcea, mai multe telefoane mobile şi cartele telefonice care, ulterior, au ajuns la o persoană încarcerată în unitatea amintită, pentru săvârşirea unei infracţiuni de omor“.
 
Persoana beneficiară a obiectelor respective, spun procurorii, face parte dintr-o grupare specializată în comiterea de infracţiuni prin metoda „Accidentul”. Mai mult, în rechizitoriul DNA se arată că „pentru acest «serviciu», inculpatul a primit de la un prieten al celui încarcerat suma totală de 6.500 lei, acceptând totodată promisiunea de a primi în viitor suma de 3.500 lei“.  
 
Citește și:
 
Decizie definitivă! Este vizat dosarul în care Radu Mazăre a cerut să plece în Madagascar. Cine sunt judecătorii


„Este stăruitor în muncă și disciplinat“ Un inculpat din Dosarul Retrocedărilor cere să fie eliberat pentru bună purtare. Cine este și ce pedeapsă a primit
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii