Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:48 12 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Termen la Curtea de Apel, în privinţa comisarului de la Penitenciarul Tulcea suspectat pentru luare de mită

ro

22 Jul, 2019 00:00 1319 Marime text
Mâine are termen comisarul de la Penitenciarul Tulcea, care este judecat pentru luare de mită. Acesta le punea la dispoziţie deţinuţilor telefoane mobile cu care sunau persoane prin metoda „Accidentul”.

Pe 23 iulie, la Curtea de Apel Constanţa, se află pe rol contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, împotriva inculpatului Silviu Ioan Ionele privind verificarea măsurii preventive.
DNA Constanţa a reţinut, în aprilie 2019, un comisar de la Penitenciarul Tulcea pentru luare de mită.
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 03 aprilie 2019, a inculpatului Ionele Silviu Ioan, comisar în cadrul Penitenciarului Tulcea, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
  - luare de mită,
  - introducerea, în mod ilicit, într-un penitenciar de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor şi alcool.
În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada februarie – martie 2019, inculpatul Ionele Silviu Ioan, în calitatea menționată mai sus, contrar îndatoririlor de serviciu, a introdus în mod ilicit, în Penitenciarul Tulcea, mai multe telefoane mobile care, ulterior, au ajuns la o persoană încarcerată în unitatea amintită, pentru săvârșirea unei infracțiuni de omor.
 
De menționat este faptul că persoana beneficiară a aparatelor telefonice face parte dintr-o grupare specializată în comiterea de infracțiuni prin metoda “Accidentul”.
Pentru acest „serviciu”, inculpatul a acceptat de la un prieten al celui încarcerat promisiunea de a primi suma de 7.000 lei, din care până în prezent a primit, în două tranșe, 6.500 lei.
În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.
La data de 04 aprilie 2019, Ionele Silviu Ioan este prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul Administrației Naționale a Penitenciarelor și al ofițerilor de poliție din cadrul I.P.J. Constanța – Serviciul de Investigații Criminale. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii