Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:39 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul pentru Portul Tomis! Terasele din port fac scut pentru Tomis Marina Management

ro

29 Jun, 2023 00:00 1885 Marime text
  • „Toate terasele din Portul Tomis, dar și Asociația Patronală Resto au formulat în proces cerere de intervenție în interes alăturat pentru Tomis Marina Management, iar cererile au fost admise în principiu“, a declarat avocatul Adrian Gheorghiță, reprezentantul Tomis Marina Management, pentru ZIUA de Constanța.
  • Curtea de Apel Constanța a amânat pronunțarea soluției pentru data de 12 iulie 2023.
Terasele din Portul Tomis au cerut să intervină în procesul de la Curtea de Apel Constanța dintre societatea privată Tomis Marina Management și Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța!
 
La mijloc este vorba despre concesionarea Portului Tomis de către firma privată, contractul fiind încheiat din punctul de vedere al CN APM Constanta, dar încă valabil din punctul de vedere al Tomis Marina.
 
Mai mult, Tomis Marina a obținut o hotărâre la Curtea de Arbitraj Maritim potrivit căreia contractul este valabil până în iunie 2024.
 
În replică, Administrația Porturilor Maritime s-a adresat instanței de judecată și a atacat la Curtea de Apel Constanța hotărârea Curții de Arbitraj.
 
În primă instanță, Curtea de Apel a dat dreptate CN APM Constanța și a constatat încheiat contractul de concesiune.
 
Tomis Marina Management a declarat recurs, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a decis rejudecarea procesului, la Curtea de Apel.
 
Acum, terasele din Portul Tomis, dar și Asociația Patronală Resto au cerut să intervină în proces, în interesul Tomis Marina Management.
 
„Toate terasele din Portul Tomis, dar și Asociația Patronală Resto au formulat în proces cerere de intervenție în interes alăturat pentru Tomis Marina Management, iar cererile au fost admise în principiu“, a declarat avocatul Adrian Gheorghiță, din cadrul Baroului Constanța, reprezentantul Tomis Marina Management în proces, pentru ZIUA de Constanța.
 
Cu alte cuvinte, instanța a constatat că terasele au interesul cerut de lege pentru a participa la proces.
 
De partea cealaltă, și Municipiul Constanța prin Primar, dar și Primarul Municipiului Constanța formulaseră anterior cerere de intervenție în proces, în interesul CN APM Constanța SA, și aceste solicitări fiind încuviințate în principiu.
 
Deznodământul în proces, însă, se lasă așteptat.
 
Ieri, 28 iunie 2023, Curtea de Apel Constanța a anunțat că pronunțarea va fi amânată cu două săptămâni, urmând ca soluția să fie pronunțată pe 12 iulie 2023.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, ea va putea fi atacată, din nou, la Înalta Curte de Casație și Justiție, instanță care va lua decizia finală.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Primăria Constanța, anunț important pentru terasele și restaurantele din Portul Tomis
 
 
Terasele din Portul Tomis s-au alăturat Asociației Patronale RESTO. Pe ce firme funcționează acestea
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii