Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța, anunț important pentru terasele și restaurantele din Portul Tomis

ro

29 Mar, 2022 13:25 1836 Marime text
RESTO, foto: ZIUA de Constanța

În urma cu câteva minute, Primarul Constanței a anunțat că a fost identificată soluția pentru ca Restaurantele din Port Tomis să își poată continua activitatea, în mijlocul litigiului dintre CN APMC și Tomis Management Marina, deși inițial le-a fost refuzată acestora emiterea autorizațiilor de funcționare pentru acest an.

„Reamintim că în luna februarie a acestui an, toate Restaurantele din Port Tomis au devenit Membre RESTO, într-o singura zi. „Astfel, am putut să ne susținem noii Membri și, prin ei, întreaga Industrie Horeca din Constanța!”

În urma demersurilor RESTRO și în conferința de presă susținută de avocatul Restaurantelor și de RESTO - aceștia au cerut CNAPM Constanța și Primăriei Constanța organizarea unui Comandament special, dedicat identificării celei mai bune soluții pentru că activitatea acestor restaurante să poată continua.

„Am afirmat că autorizațiile de funcționare trebuie să poată fi emise în continuare pentru acești agenți economici, prinși acum fără voia lor în litigiul pe teren al celor două companii în cauză”

„Am solicitat ferm autorităților locale și instituțiilor statului să privească cu prioritate și cu abordarea corecta Industria Ospitalității în orașul și în județul Constanța.”

„Și s-au găsit soluțiile, așa cum ne informează în aceasta seara, Primăria Constanta, într-o postare publică!”

O dovadă de responsabilitate și de obiectivitate din partea Primarului Constanței - aceea de a răspunde pozitiv punctelor de vedere și solicitărilor Asociației Patronale RESTO, ce reprezintă interesele și obiectivele Industriei Horeca din Constantă, în numele a peste 120 de membri - a doua Asociație HORECA din România la acest moment.

„Mulțumim Primarului Constanță pentru receptivitate și pentru că a înțeles că problema ridicata de noi nu era o problema a 19 Restaurante, ci un subiect extrem de important pe agenda orașului Constanta și a Destinației Constanta-Mamaia!”

Suntem mândri că am primit soluția corecta - aceea de implicare din partea Primăriei Constanta, în sensul de a construi și dezvolta și nu de a distruge și demola. Rămânem și mai departe alături de membrii noștri și milităm în continuare pentru creșterea și dezvoltarea industriei HORECA în Constanța! ”

Ce spune primarul Vergil Chițac

„Anul acesta am fost în pericol să rămânem fără terase și fără restaurante în Portul Turistic Tomis din cauză că instanțele au decis încetarea contractului de concesiune perfectat de Administrația Porturilor Maritime (CN APMC) cu Tomis Marina Management.

Iar Tomis Marina Management, după 18 ani în care a câștigat bani frumoși atât de pe urma contractului cu statul cât și de pe urma contractelor perfectate cu operatorii restaurantelor din zonă, a decis nici mai mult nici mai puțin decât să saboteze prin toate mijloacele posibile desfășurarea activității specifice de către restaurante. Un comportament deloc fair-play, care nu-i face deloc cinste.

Tomis Marina Management a cerut să fie predate containere amenajate ca terase, a amenințat – ilegal – cu debranșarea de la utilități și a cerut operatorilor economici daune pentru o pretinsă lipsă de folosință a containerelor.

Aceste acțiuni au urmărit blocarea activității restaurantelor, prin punerea Primăriei în imposibilitatea de a emite autorizația de funcționare a acestora. Inutil să mai spun că este profund nedrept ca agenții economici să fie victime ale războiului dintre Tomis Marina Management și CN APMC.

Trebuie să subliniez că încă de la bun început am acționat în sprijinul CN APMC, intervenind în toate procesele în favoarea acesteia și împotriva abuzului săvârșit de Tomis Marina Management.

Mai mult, tot în tandem cu CN APMC am identificat soluția legală astfel încât să le fie eliberate autorizațiile de funcționare pentru anul 2022 tuturor agenților economici ce exploatează terasele din Portul Turistic Tomis. Așadar, din această perspectivă nu vor exista niciun fel de probleme.

În ceea ce ne privește, vă anunț că PMC continuă demersurile de preluare a Portului Turistic Tomis de la statul român. Avem, bineînțeles, planuri de reamenajare, modernizare și extindere a acestuia și sperăm să avem posibilitatea să le punem în aplicare cât mai curând.

Oriunde în lume porturile turistice sunt în exploatarea administrațiilor locale, nu a unui minister sau altul. Până atunci, însă, vă invit să vă relaxați inclusiv pe terasele din Portul Turistic Tomis, pentru că în cursul săptămânii toate vor primi de la Primărie autorizația de funcționare pe anul 2022.

Sper să dăm uitării cât mai repede aceste practici cu care continuăm să ne confruntăm de când am intrat în Primărie. Ce vă pot garanta este că de la o zi la alta Constanța continuă să se vindece. Vă mulțumesc”, a scris Vergil Chițac pe pagina de Facebook.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii