Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Terasele din Portul Tomis s-au alăturat Asociației Patronale RESTO. Pe ce firme funcționează acestea

ro

11 Feb, 2022 00:00 4070 Marime text
  • Restaurantele din Portul Tomis s-au alăturat Asociației Patronale RESTO
 
 
Printr-un comunicat de presă, tânăra Asociație Patronală RESTO, care în martie face un an de când a primit personalitate juridică, anunță intrarea în asociație a peste 16 restaurate, toate funcționale în Portul Turistic Tomis, o adevărată atracție pe timp de vară și nu numai pentru turiști și riverani.
 
Comisia „Port Tomis” se va ocupa de problemele și interesele acestor restaurante, după cum preciza vicepreședintele RESTO, Roberto Tortora. Totodată Corina Martin, președinte onorific al asociației spunea că în curând se va atinge numărul de 100 de membri, iar în prezent asociația se numără printre primele două cele mai puternice la nivel național.
 
Conform datelor noastre, aceste restaurante care au fost incluse în asociația patronală sunt:
  • Bacaro
  • Muse
  • Filiccori
  • Reyna
  • Suada
  • Tabu
  • Camarote
  • Compass
  • Pasticceria D'italy
  • Fontanella
  • În Larg
  • Buddha Bar
  • Scoop Gelateria
  • Manarola
Totodată, contactată telefonic de către cotidianul ZIUA de Constanța, pe 10 februarie a.c., președintele onorific Corina Martin a confirmat și alăturarea în asociație a localului Byblos, iar în după-amiaza zilei urma să primească hârtiile și de la Aqua by The Sea. În legătură cu Nikos, documentele urmează să se finalizeze ulterior, în momentul în care conducerea revine în țară.
 
Amintim că în 11 martie 2021, Judecătoria Constanța acorda personalitate juridică Asociației Pantronale Resto – „Admite cererea formulată de petenta XXX prin împuternicit special XX în calitate de președinte. Acordă personalitate juridică organiza?iei patronale XXX. Dispune înscrierea în Registrul special al organiza?iilor patronale ţinut la nivelul Judecătoriei Constanţa a organiza?iei patronale XXX. Cu drept de apel în termen de 15 zile de la comunicare, cererea se va depune la Judecătoria Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 11.03.2021”. Egevit Aslan este președintele asociației RESTO.
 

Cine sunt cei mai noi membri RESTO

 
Restaurantul Bacaro funcționează pe firma Fila SH SRL, care a fost înființată în anul 1994. Asociat unic și administrator este Aurelian Soare. Firma are două puncte de lucru în Portul Tomis, cât și un magazin în Adamclisi. În 2020, firma a raportat 49 de salariați, la o cifră de afaceri de 4,5 milioane de lei, cu profit de 878.037 lei.
 
The Muse Restaurant funcționează pe societatea Navis Maritime SRL, care a fost înființată în anul 2014. Asociați sunt Traian Mociu și Constantin Pașa, cu câte 50% cotă de participare. Cel din urmă este administratorul firmei. În 2020, firma a raportat 15 salariați, la o cifră de afaceri de peste 1 milion lei, cu profit de 90.297 lei.
 
Filicori este controlată de către omul de afaceri Sterică Paris, care deține mai multe socieăți în municipiul Constanța. Sterică Paris este în firmele Fabri Gaz SRL, Gazzo Premium SRL, Gas Port Oil SRL, Grancafe Espresso SRL, Natura Gas SRL și Panoramis Café SRL.
 
Restaurantele Reyna și Suada funcționează pe Mersin Turism SRL. În 2020, firma a avut 110 angajați, cu cifră de afaceri de 7,7 milioane de lei, cu profit de 1,4 milioane lei. Înființată în 2009, firma este controlată de asociatul unic și administrator Murat Kanmaz. Sunt două puncte de lucru în Portul Tomis, unul pe plajă în Constanța, subsector 2, un altul în subsector 3B, un altul pe strada Pescarilor, cât și alte două în Râșnov.
 
Restaurantele Camarote și Compass funcționează pe firma Bubalaza SRL, care a fost înființată în 2012. Asociați cu cote egale în societate sunt Donose Virgil și Shiderova Desislava. Donose Virgil este administratorul firmei. Cu 25 de angajați, situația financiară pe 2020 a fost următoarea: cifră de afaceri – 4,1 milioane lei, iar profitul a fost de 1,19 milioane lei.
 
Pasticceria D'Italy funcționează pe un SRL cu același nume. În 2020, firma a avut 16 salariați, la o cifră de afaceri de 4,3 milioane lei, cu profitul de 629.025 lei. Înființată în 2018, ocietatea îi are ca asociați pe Iancu Ghindaci și pe Albert Florian Coiciu. Cei doi sunt și administratorii firmei. Pe lângă punctul de lucru din Portul Tomis, firma mai are două puncte în Năvodari și în Mamaia.
 
La Fontanella este un alt restaurant cunoscut în Portul Tomis, care funcționează pe firma Beta Trade SRL. În anul 2020, firma a avut o cifră de afaceri de 1,98 milioane de lei, cu un profit de 140.717 lei. Societatea a fost înființată în anul 1994, iar asociați sunt Dragoș Ciocîrlău și Anca Ioana Stoica, fiecare cu cotă 50%. Mircea Augustin Stoica este administratorul firmei.
 
În Larg este o altă terasă râvnită din Portul Tomis, controlată de către Bastet Trading SRL. Cu cifră de afaceri de 1,69 milioane lei și 414.137 lei profit, firma a raportat 6 salariați pentru 2020. Firma funcționează din 2009, iar asociați sunt George Nicușor Dan, cu 60% cotă de participare și Monica Elena Dan, care deține 40%. Administrator este George Nicușor Dan.
 
Buddha Bar, locația din Portul Tomis, funcționează pe societatea Marina Buddha Bar SRL. A fost înființată în anul 2018, iar asociați sunt Assaf Mahmud Marius și Hassan Andreea Constantina, cei doi deținând câte 50% din cota de participare. Assah Mahmud Marius este administrator.
 
Aqua Tomis Port SRL este firma pe care funcționează localul Aqua by the Sea, fiind înființată în 2015, iar acționari sunt Ion Arici și Ciobotaru Dominic Maricel. Cu 11 angajați, în 2020, cifra de afaceri a fost de 1,7 milioane lei, cu profit de 349.735 lei.
 
Manarola funcționează pe societatea Filozofie Urbană SRL, care în 2020, cu o cifră de afaceri de 1 milion lei și o pierdere de 95.000 lei, înregistra 2 salariați. Ana Maria Giumba și Dănuț Giumba sunt asociați, Ana Maria fiind administratorul.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Corina Martin, președintele de onoare și Egevit Aslan, președintele asociației RESTO, despre sosirile și vacanțele pe litoralul românesc

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii