Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:14 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Constanței și City managerul, dați în judecată la Tribunal! Cine a câștigat procesul (MINUTA)

ro

23 Dec, 2022 00:00 4089 Marime text
City managerul Constanței, Felicia Ovanesian
  • Cazul are indicativul 2219/118/2022 și a fost soluționat de judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța.
  • Rămâne de văzut dacă afaceristul va declara recurs împotriva hotărârii Tribunalului Constanța.
Primarul Constanței și City managerul orașului au câștigat procesul ce le fusese intentat de un om de afaceri din municipiu, verdictul fiind pronunțat după mai multe amânări.
 
Este vorba despre dosarul deschis anul acesta de afaceristul Sorin Ionuț Barbu, prin firma Seaview Media, în contradictoriu cu Municipiul Constanța prin Primar, Primarul Municipiului Constanța, dar și City Managerul Municipiului Constanța.
 
Cazul are indicativul 2219/118/2022 și a fost soluționat de judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța.
 
Din minuta hotărârii
 
Judecătorii au respins cererea de chemare în judecată, ca neîntemeiată.
 
Iată minuta hotărârii Tribunalului Constanța:
 
În numele legii, instanța „rRespinge, ca neîntemeiate, excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului City Manager al Municipiului Constanța, excepţia inadmisibilităţii capetelor de cerere numărul I, II şi V ale cererii de chemare în judecată şi excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune, excepţii invocate de pârâţii Municipiul Constanța prin Primar, Primarul Municipiului Constanța și City Manager al Municipiului Constanța. Respinge, ca neîntemeiată, cererea de chemare în judecată, astfel cum obiectul acesteia a fost precizat, formulată de reclamanta Seaview Media S.R.L. în contradictoriu cu pârâţii Municipiul Constanța prin Primar, Primarul Municipiului Constanța și City Manager al Municipiului Constanța“.
 
Totodată, instanța „admite cererea şi obligă reclamanta la plata către pârâtul Municipiul Constanța prin Primar a sumei de 2.856 lei cu titlu de cheltuieli de judecată constând în onorariu avocat“.
 
Decizia de acum a Tribunalului Constanța poate fi atacată în recurs în termen de 15 zile de la comunicarea deciziei motivate.
 
Ce declara afaceristul
 
După cum arătam în edițiile anterioare, cazul a fost deschis de omul de afaceri Sorin Ionuț Barbu, acțiunea vizând pretenții și obligația de a face, iar suma solicitată în proces „nefiind mică“, după cum declara afaceristul, contactat de ZIUA de Constanța la momentul înregistrării dosarului la instanță.
  
Este vorba despre dosarul cu indicativul 2219/118/2022, deschis în Contencios administrativ și fiscal de către compania Seaview Media, controlată de omul de afaceri Sorin Ionuț Barbu, în contradictoriu cu Municipiul Constanța prin Primar, Primarul Municipiului Constanța și, respectiv, cu City Manager al Municipiului Constanța.
 
„Dacă îmi amintesc corect, în acest nou dosar solicităm o sumă de bani de la domnul primar și doamna Ovanesian (nr., Felicia Ovanesian, City manager al Constanței), fiind vorba despre o consecință a dosarului în care a fost anulată definitiv dispoziția 5300 a primarului, dispoziție privind panourile publicitare“, a explicat Sorin Ionuț Barbu, pentru ZIUA de Constanța, la momentul înregistrării dosarului la Tribunal.
 
În continuare, acesta a precizat că „drept consecință a constatării definitive a ilegalității acelei dispoziții, s-a născut acest proces, căci acea dispoziție mi-a cauzat daune și prejudicii pe care acum încerc să le recuperez prin instanță“.
 
 
„Niște colegi de-ai noștri au făcut o expertiză și s-a ajuns astfel la suma stabilită drept prejudiciu pe care putem să o susținem în instanță. Nu îmi aduc aminte exact suma, dar pot să vă spun că nu este una mică“, a mai precizat Ionuț Barbu.
 
Acum, rămâne de văzut dacă afaceristul va declara recurs împotriva hotărârii Tribunalului Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Parcări noi pe Bulevardul Tomis?! Tribunalul Constanța tocmai a „reactivat“ PUZ-ul!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii