Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:47 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăriţă din Bihor şi soţul ei, reţinuţi şi urmăriţi penal pentru tentativă de omor, după ce au agresat cu bestialitate un fost procuror

ro

04 Nov, 2021 14:21 934 Marime text
  • ​​Cei doi au fost reţinuţi miercuri, 3 noiembrie, pe o durată de 24 ore, iar în cursul zilei de astăzi procurorul de caz urmează a formula propunere de arestare preventivă a inculpaţilor.
Potrivit Agerpres, primăriţa comunei Brusturi, județul Bihor şi soţul acesteia sunt urmăriţi penal pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, după ce au bătut un bărbat în incinta unei societăți comerciale din comună.

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, cei doi au fost reţinuţi miercuri, 3 noiembrie, pe o durată de 24 ore, iar în cursul zilei de astăzi procurorul de caz urmează a formula propunere de arestare preventivă a inculpaţilor.

Potrivit sursei citate, din mijloacele de probă administrate în cauză se arată că cei doi soţi, în vârstă de 47 de ani, respectiv, 50 de ani, l-au agresat, în data de 29 septembrie, pe un bărbat de 62 de ani, în incinta unei societăţi comerciale din comună, unde funcţionează un depozit pentru materiale de construcţii.

Pe fondul unei stări conflictuale preexistente, cei doi inculpați au agresat persoana vătămată cu pumnii şi cu picioarele la nivelul membrelor şi peste corp, provocând leziuni grave, cu preponderenţă în zona capului.

Victima a fost pusă la pământ de soţul femeii, lovindu-l de mai multe ori, peste corp şi în zona capului, cu un cleşte de tăiat metal.

Și primăriţa a lovit victima căzută la pământ, în repetate rânduri, peste corp şi în zona capului, cu mâinile şi picioarele.

Potrivit autorităților, în urma agresiunii, persoana vătămată a suferit mai multe leziuni traumatice, cele mai grave fiind la nivelul cutiei craniene (fractură craniană cu localizare parietală stângă), care necesită 30 zile de îngrijiri medicale, respectiv la nivelul membrului inferior stâng, care a suferit o fractură cominutivă la oasele gambei), necesitând 100 de zile îngrijiri medicale, potrivit suplimentului la raportul de constatare medico-legală.

După încetarea agresiunii, victima a rămas căzută la pământ în incinta magazinului, iar cei doi agresori au părăsit locul faptei.

Se pare că victima este un fost procuror, iniţial prieten cu cei doi soți, dar a intrat în conflict cu ei în acest an, scrie Agerpres

Oficial de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor

Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor din data de 03.11.2021 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecții B.F.P. în vârstă de 50 ani și B.L.D. în varstă de 47 ani, iar prin ordonanţa din data de 04.11.2021 s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de aceştia pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor, prev. de art. 32 alin. 1 rap. la art. 188 alin. 1 C.pen.

Din mijloacele de probă administrate în cauză s-a reţinut că la data de 29.09.2021, în jurul orelor 13:30 - 14:00, în timp ce persoana vătămată B. I. în varstă de 62 ani se afla în incinta unei societăţi comerciale din localitatea Brusturi, jud. Bihor, unde funcţionează un depozit pentru materiale de construcții, în contextul unui schimb de replici şi a unor acuze reciproce între persoana vătămată B.I. şi suspectul B.F.P. pe fondul unei stări conflictuale preexistente, suspecţii B.F.P şi B.L.D i-au aplicat persoanei vătămate mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele la nivelul membrelor şi peste corp, cu preponderenţă în zona capului.

În timpul agresiunii, persoana vătămată B.I. a fost trântită la pământ de suspectul B.F.P., după care acesta din urmă a lovit în continuare victima, de mai multe ori, peste corp şi în zona capului cu un cleşte de tăiat metal având lungimea de aproximativ 40 de centimetri. Concomitent, suspecta B.L.D. a lovit victima, care se afla câzută la pământ, în repetate rânduri, peste corp şi în zona capului cu mâinile şi picioarele. 

În urma agresiunii, persoana vătămată B.I. a suferit mai multe leziuni traumatice, cele mai grave fiind la nivelul cutiei craniene (fractură craniană cu localizare parietală stg), care necesită 30 zile de îngrijiri medicale, respectiv la nivelul membrului inferior stg (fractură cominutivă ambe oase gambă), care necesită 100 zile îngrijiri medicale, potrivit suplimentului la raportul de constatare medico-legală.

După încetarea agresiunii, victima a rămas căzută la pământ în incinta magazinului, iar cei doi agresori, B.F.P. și B.L.D, au plecat de la faţa locului fără să se îngrijească de starea victimei şi fără să solicite ajutor medical pentru victimă.

 Prin ordonanţa din data de 03.11.2021 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor inculpaţii au fost reţinuti pe o durată de 24 ore.

În cursul zilei de azi procurorul de caz urmează a formula propunere de arestare preventivă a inculpaţilor la Judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor. 

Facem precizarea că punerea in mișcare a acțiunii penale împotriva inculpaţilor și reţinerea acestora reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedura penală, și nu pot, în nici un caz, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 În măsura în care datele prezentate vor impune precizări de natura celor destinate publicității în raport de specificul cauzei și faza procesuala în care se află aceasta, vom comunica in consecință.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii