Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primărie din județul Tulcea, delapidată! Sentință definitivă

ro

28 Jun, 2022 00:00 1097 Marime text
 
  • Inculpata este acuzată că, în calitate de referent (casier) în cadrul Serviciului Impozite și Taxe Locale al Primăriei oraș Babadag, a procedat la însușirea în interesul său (prin 375 de acte materiale) a sumei totale de 91.711 lei încasată de la contribuabili.
 
Sentință definitivă în cazul unui fost casier din cadrul Serviciului Impozite și Taxe Locale al Primăriei Babadag suspectat de delapidare în formă continuată (375 de acte materiale, fapte din perioada 2011-28.05.2014.
 
Curtea de Apel Constanța a decis condamnarea definitivă a inculpatei la pedeapsa închisorii de un an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.
 
Inculpata este acuzată că, în calitate de referent (casier) în cadrul Serviciului Impozite și Taxe Locale al Primăriei oraș Babadag, a procedat la însușirea în interesul său (prin 375 de acte materiale) a sumei totale de 91.711 lei încasată de la contribuabili.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.
 
În actul de sesizare s-a reţinut că inculpata ar fi prejudiciat Primăria orașului Babadag, prin anularea sau modificarea în evidenta fiscală a valorii unora dintre chitanțele eliberate către contribuabili, ca urmare a încasării de la aceștia a sumelor de bani plătite cu titlul de impozite și taxe locale sau a datelor persoanelor plătitoare, ulterior sustrăgând exemplarul 2 din arhivă și modificând sumele menționate în desfășurătoarele zilnice cuprinzând chitanțele emise.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
UM 01556 Mangalia, parte civilă
Militar condamnat pentru delapidare în formă continuată

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii