Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început proiectul de eficientizare energetică a iluminatului public din Tulcea. Pe ce străzi au început deja lucrările

ro

17 Mar, 2022 20:17 1139 Marime text
Stâlp de iluminat, Sursa foto: Pexels Primăria municipiului Tulcea a început un proiect de modernizare şi de eficientizare energetică a sistemului de iluminat public din oraş, în valoare totală de 21.437.020,77 lei, a anunţat joi autoritatea locală într-un comunicat de presă.


Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 şi are drept scop înlocuirea sistemului de iluminat public actual cu unul inteligent pe bază de corpuri de iluminat cu LED, comandate prin telegestiune.
 

"În cadrul proiectului, echipa Flash Lighting Services va înlocui până la finalul lunii mai 2.595 de corpuri de iluminat pe 208 străzi din municipiu, lucrările fiind deja demarate pe străzile Orizontului, Alexandru cel Bun, Grădinari, Isaccei, Elena Doamna şi Elizeului, dar şi pe străzile adiacente acestora", se specifică în sursa amintită.


În etapa a doua a proiectului, vor fi modernizate sistemele de iluminat public de pe străzile Corneliu Gavrilov, Mica şi Viitorului, prin realizarea unei reţele noi, cu linie electrică subterană, stâlpi noi şi 87 de corpuri de iluminat cu LED.
 

"Sistemul de telegestiune presupune controlul digital de la distanţă al noilor corpuri de iluminat ce vor fi instalate, astfel încât fluxul luminos să fie potrivit, în funcţie de oră şi de nivel de trafic existent", se mai arată în comunicatul Primăriei municipiului Tulcea.


Potrivit primarului Ştefan Ilie, proiectul are ca obiectiv creşterea calităţii vieţii comunităţii locale.
 

"Siguranţa cetăţenilor, siguranţa în trafic, creşterea confortului, modelarea unui habitat urban plăcut sunt tot atâtea criterii pentru o locuire sănătoasă. Toate acestea se pot obţine prin intermediul unui iluminat public eficient, care, totodată, trebuie să ţină seama şi de grija faţă de mediul înconjurător, prin reducerea consumului de energie", a declarat Ştefan Ilie, citat în sursa amintită.




Sursa: Agerpres 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii