Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:51 25 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța, proces cu una dintre companiile omului de afaceri Ionuț Barbu! Decizia Curții de Apel

ro

18 Feb, 2024 13:26 770 Marime text


Curtea de Apel Constanța a suspendat procesul intentat de Primăria Constanța companiei Seaview Media SRL, deținută de omulș de afaceri constănțean Ionuț Barbu!
 
Miza depășește 1.000.000 de lei, prejudiciul cauzat municipiului, din cauza firmei Seaview Media, potrivit solicitărilor din proces.
 
La finele acestei săptămâni, judecătorii Secției a II-a Civile, de insolvență și litigii cu profesioniști și societăți, au decis suspendarea procesului, hotărârea de suspendare putând fi atacată în recurs.
 
Potrivit datelor oficiale, suspendarea procesului a fost dispusă de instanța de judecată în temeiul articolului 242 din Codul de Procedură Civilă, articol care prevede faptul că atunci „când constată că desfășurarea normală a procesului este împiedicată din vina reclamantului, prin neîndeplinirea obligațiilor stabilite în cursul judecății, potrivit legii, judecătorul poate suspenda judecata arătând în încheiere care anume obligații nu au fost respectate“.
 
De asemenea, se precizează în continuare, în același articol că „la cererea părții, judecata va fi reluată dacă obligațiile la care se referă alin. (1) au fost îndeplinite și, potrivit legii, acesta poate continua“.
 
În acest proces, la ultimul termen de judecată, instanța a decis ca Municipiul Constanța prin Primar trebuie să achite o taxă de timbru de 50 de lei în proces.
 
Dosarul are indicativul 5130/118/2021* și se află pe rolul Secției a II-a Civile, de insolvență și litigii cu profesioniști și societăți a Curții de Apel, în atenția completului format din magistrații Claudia Ionela Bojin și Cristina Constantinescu, potrivit datelor noastre.
 
În cauză, Municipiul Constanța prin Primar este reclamant, iar compania Seaview Media SRL, deținută de omul de afaceri Ionuț Barbu, este pârâtă, obiectul dosarului fiind o „acțiune în daune delictuale“.
 
Așa cum arătam anterior, în proces, municipalitatea a solicitat ca firma să fie obligată să achite un milion de lei și plata dobânzilor până la data achitării sumei, banii reprezentând prejudiciul cauzat municipiului, din cauza firmei Seaview Media, potrivit solicitărilor din proces.
 
Cu o ocazie anterioară, reprezentanții Primăriei Constanța au precizat, pentru ZIUA de Constanța, că suma solicitată în cauză reprezintă „prejudiciu rezultat din desfășurarea activității de afișaj, reclamă și publicitate pe domeniul public și privat al municipiului Constanța, fără a fi îndreptățită în acest sens, în perioada 02.07.2019 – prezent“.
 
În plus, municipalitatea a solicitat și „plata dobânzilor legale de la data realizării veniturilor din activitatea de afișaj, reclamă și publicitate arătată la pct. 1 și până la data plății efective“.
 
Despre Seaview Media SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 18 februarie 2024, Seaview Media SRL a fost înființată în anul 2000, are sediul social în Constanța, pe strada Maior Gheorghe Șonțu, nr. 10 și se ocupă de activități ale agențiilor de publicitate.
 
Firma are un punct de lucru și pe bulevardul Tomis, din Constanța.
 
Asociatul majoritar este Sorin Ionuț Barbu, care îi are ca parteneri pe Geraldina Elena Neagoe și Carmen Antoanela Stăncescu.
 
Administrator este tot Sorin Ionuț Barbu, al cărui nume se regăsește și în Elite Center SRL, Seaview Advertising SRL, Buka Holding SRL și X-Brise SRL.
 
Geraldina Elena Neagoe figurează la rândul său în Seaview Advertising SRL, dar și în Gen Advertising SRL și Polifonic Media SRL.
 
Carmen Antoanela Stăncescu apare și în Seaview Advertising SRL, precum și în Raycatch SRL.
 
În 2022, societatea a declarat patru angajați, pierderi peste 820.000 de lei și cifra de afaceri aproape 13.000 de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Primarul din Constanța, autorizat de judecători să desființeze construcții la o companie din oraș
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii