Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța, în proces cu fostul consilier local George Andrei Popescu! S-a stabilit data apelului

ro

04 Dec, 2023 17:00 931 Marime text
  • Dosarul va fi analizat de judecătorii Secției I Civile a Curții de Apel Constanța la data de 16 ianuarie 2024.
Curtea de Apel Constanța a stabilit data la care va judeca apelul declarat de Municipiul Constanța prin Primar împotriva deciziei prin care a pierdut procesul intentat fostului consilier local George (Gheorghe) Andrei Popescu.
 
Cazul se află în atenția magistraților de la Secția I Civilă a Curții și va fi analizat la începutul anului viitor, pe data de 16 ianuarie 2024.
 
Dosarul are indicativul 4449/118/2022 și a ajuns la Curte, după ce municipalitatea a atacat în apel decizia Tribunalului de a-i respinge acțiunea împotriva fostului consilier local, ca nefondată.
 
În proces, apelant-reclamant este Municipiul Constanța prin Primar, iar intimat-pârât este George (Gheorghe) Andrei Popescu, fostul consilier local.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, procesul vizează recuperarea costurilor pentru unele deplasări.
 
În primă instanță, Tribunalul a decis să respingă acțiunea ca nefondată, judecătorii arătând în motivarea Hotărârii 2204/2023, printre altele, că „instanţa reţine că nu există temei atragerea răspunderii civile a pârâtului, acţiunea reclamantei urmând a fi respinsă ca nefondată în consecinţă“.
 
Decizia Tribunalului a fost luată de completul F12 al Secției I Civile, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Adrian Neagu.
 
Soluția instanței a fost pronunțată după ce judecătorii au decis repunerea cauzei pe rol pentru suplimentarea documentației, Municipiului solicitându-i-se să facă mai multe precizări.
 
La momentul înregistrării dosarului la Tribunalul Constanța, reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Municipiului Constanța au explicat pentru ZIUA de Constanța, că „în urma unui control al Curții de Conturi, a reieșit că trebuie să recuperăm costurile unei deplasări“.
 
La rândul său contactat telefonic cu aceeași ocazie, Andrei George Popescu a precizat, pentru ZIUA de Constanța, cu privire la deplasările din cursul anului 2018 când era consilier local, că, din ce reține, la momentul respectiv a procedat așa cum trebuia procedat, a depus toate rapoartele solicitate cu privire la deplasarea sa în străinătate.
 
În proces, instanța pusese în vedere, prin citație, Municipiului Constanța prin Primar, „să precizeze din ce se compun cheltuielile de deplasare în suma de 1.674,22 lei, defalcat, pe elemente componente şi care sunt înscrisurile care au stat la baza plăţilor respective; - să anexeze originalul înscrisului «Raport de activitate participare delegaţie Eskişehir 9-12.05.2018», înregistrat la Primăria Mun. Constanţa sub nr. 91839/05.06.2018“
 
La finalul deliberărilor în acest dosar, judecătorii au apreciat că acțiunea municipalității este nefondată și au respins-o ca atare.
 
Acum, rămâne de văzut care va fi decizia Curții de Apel Constanța.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul instanțelor de judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Municipiul Constanța, obligat să achite peste 73.000 de euro unui afacerist! Despre ce este vorba
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii