Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:28 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial Procesul deschis de Primăria Constanța fostului consilier George Andrei Popescu, la Curtea de Apel

ro

19 Oct, 2023 10:47 1236 Marime text
Andrei George Popescu, în redacția ZIUA de Constanța. Foto din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Decizia Tribunalului de respingere a acțiunii primăriei a fost luată de completul F12 al Secției I Civile, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Adrian Neagu.
Dosarul în care Municipiul Constanța prin Primar l-a dat în judecată pe fostul consilier local Gheorghe (George) Andrei Popescu a ajuns ieri, 17 octombrie 2023, pe rolul Curții de Apel Constanța.
 
Cazul are indicativul 4449/118/2022 și a ajuns la Curte, după ce municipalitatea a atacat în apel decizia Tribunalului de a-i respinge acțiunea împotriva fostului consilier local, ca nefondată.
 
Curtea de Apel urmează să repartizeze dosarul, aleatoriu, unui complet de judecată și să fixeze data desfășurării primei înfățișări în judecarea căii de atac.
 
Aminim, acțiunea fusese deschisă de primărie în legătură cu recuperarea costurilor pentru unele deplasări.
 
În primă instanță, Tribunalul a decis să respingă acțiunea ca nefondată, judecătorii arătând în motivarea Hotărârii 2204/2023, printre altele, că „instanţa reţine că nu există temei atragerea răspunderii civile a pârâtului, acţiunea reclamantei urmând a fi respinsă ca nefondată în consecinţă“.
 
Decizia Tribunalului a fost luată de completul F12 al Secției I Civile, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Adrian Neagu.
 
Soluția instanței a fost pronunțată după ce judecătorii au decis repunerea cauzei pe rol pentru suplimentarea documentației, Municipiului solicitându-i-se să facă mai multe precizări.
 
Legat de acest dosar, reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Municipiului Constanța au explicat la momentul înregistrării dosarului, pentru ZIUA de Constanța, că „în urma unui control al Curții de Conturi, a reieșit că trebuie să recuperăm costurile unei deplasări“.
 
La rândul său contactat telefonic cu aceeași ocazie, Andrei George Popescu a precizat, pentru ZIUA de Constanța, că nu știa de dosar, fiind nou înregistrat la instanță, la acel moment.
 
Cu privire la deplasările din cursul anului 2018 când era consilier local, acesta a precizat că, din ce reține, la momentul respectiv a procedat așa cum trebuia procedat, a depus toate rapoartele solicitate cu privire la deplasarea sa în străinătate.
 
În proces, instanța pusese în vedere, prin citație, Municipiului Constanța prin Primar, „să precizeze din ce se compun cheltuielile de deplasare în suma de 1.674,22 lei, defalcat, pe elemente componente şi care sunt înscrisurile care au stat la baza plăţilor respective; - să anexeze originalul înscrisului «Raport de activitate participare delegaţie Eskişehir 9-12.05.2018», înregistrat la Primăria Mun. Constanţa sub nr. 91839/05.06.2018“
 
La finalul deliberărilor în acest dosar, judecătorii au apreciat că acțiunea municipalității este nefondată și au respins-o ca atare.
 
Muncipalitatea s-a declarat însă nemulțumită de această soluție și a atacat-o la Curtea de Apel.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul instanțelor de judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Vești importante pentru șoferii din Constanța! Judecătorii explică de ce nu au anulat sancțiunile rutiere din Regulamentul de gospodărire (MOTIVARE)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii