Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:39 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța nu se lasă! Municipalitatea face apel în procesul deschis unui fost consilier local

ro

20 Sep, 2023 17:00 1194 Marime text
  • Municipalitatea a declarat apel în procesul deschis fostului consilier local Gheorghe (George) Andrei Popescu, după ce, în primă instanță, Tribunalul Constanța a respins acțiunea deschisă de primărie în legătură cu recuperarea costurilor pentru unele deplasări.
  • „Instanţa reţine că nu există temei atragerea răspunderii civile a pârâtului, acţiunea reclamantei urmând a fi respinsă ca nefondată în consecinţă“, se arată în motivarea deciziei Tribunalul, prin care primăria pierduse procesul.
Dosarul în care Municipiul Constanța prin Primar l-a dat în judecată pe fostul consilier local Gheorghe (George) Andrei Popescu ajunge pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța!
 
Municipalitatea a declarat apel după ce, în primă instanță, Tribunalul Constanța a respins acțiunea deschisă de primărie în legătură cu recuperarea costurilor pentru unele deplasări.
 
Acum, urmează ca dosarul să fie trimis pe rolul Secției I Civile a Curții de Apel, să fie repartizat aleatoriu unui complet și să se stabilească data primei înfățișări pentru judecarea căii de atac.
 
Apelul municipalității a fost înregistrat la Tribunal marți, 19 septembrie 2023.
 
Este vorba despre dosarul 4449/118/2022, în care Tribunalul a decis „respinge acţiunea ca nefondată“, judecătorii arătând în motivarea Hotărârii 2204/2023, printre altele, că „instanţa reţine că nu există temei atragerea răspunderii civile a pârâtului, acţiunea reclamantei urmând a fi respinsă ca nefondată în consecinţă“.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, soluția instanței a fost pronunțată după ce judecătorii au decis repunerea cauzei pe rol pentru suplimentarea documentației, Municipiului solicitându-i-se să facă mai multe precizări.
 
Legat de acest dosar, reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Municipiului Constanța au explicat la momentul înregistrării dosarului, pentru ZIUA de Constanța, că „în urma unui control al Curții de Conturi, a reieșit că trebuie să recuperăm costurile unei deplasări“.
 
La rândul său contactat telefonic cu aceeași ocazie, Andrei George Popescu a precizat, pentru ZIUA de Constanța, că nu știa de dosar, fiind nou înregistrat la instanță, la acel moment.
 
Totuși, cu privire la deplasările din cursul anului 2018 când era consilier local, acesta a precizat că, din ce reține, la momentul respectiv a procedat așa cum trebuia procedat, a depus toate rapoartele solicitate cu privire la deplasarea sa în străinătate.
 
În proces, instanța pusese în vedere, prin citație, Municipiului Constanța prin Primar, „să precizeze din ce se compun cheltuielile de deplasare în suma de 1.674,22 lei, defalcat, pe elemente componente şi care sunt înscrisurile care au stat la baza plăţilor respective; - să anexeze originalul înscrisului «Raport de activitate participare delegaţie Eskişehir 9-12.05.2018», înregistrat la Primăria Mun. Constanţa sub nr. 91839/05.06.2018“
 
La finalul deliberărilor în acest dosar, judecătorii au apreciat că acțiunea municipalității este nefondată și au respins-o ca atare.
 
Acum, le revine judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța sarcina de a stabili cine are dreptate în cauză.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul instanțelor de judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Proces pentru taluzul de la Plaja Modern, la Tribunalul Constanța! Lipsește expertiza care să stabilească dacă suprafața este sau nu faleză
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii