Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:38 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Judecătoriei Măcin a pierdut procesul de la Curtea de Apel Constanța! Discuții la CSM

ro

12 Sep, 2023 17:00 1239 Marime text
  • Andra Florina Chișbora, președintele delegat al Judecătoriei Măcin, s-a judecat la Constanța cu CSM.
Magistratul Andra Florina Chișbora, președintele delegat al Judecătoriei Măcin, din județul Tulcea, a pierdut procesul deschis la Constanța Consiliului Superior al Magistraturii!
 
Decizia le-a aparținut magistraților Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța, care au apreciat că acțiunea președintelui de instanță dobrogeană ar fi nefondată.
 
Procesul viza hotărârea CSM prin care s-a respins cererea de transfer a magistratului la altă instanță din țară.
 
În paralel cu decizia Curții de Apel Constanța, CSM va pune în discuție, în cadrul ședinței Secției pentru Judecători de joi, 14 septembrie 2023, propunerea de prelungire a delegării în funcția de președinte al Judecătoriei Măcin a magistratului Andra Florina Chișbora.
 
Procesul nu se încheie aici, căci hotărârea Curții de Apel poate fi atacată la instanța supremă, Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în acest proces, președintele Judedcătoriei Măcin contestă în instanță Hotărârea 2614 din 15 noiembrie 2022 a Secției pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, hotărâre prin care i-a fost respinsă cererea de transfer de la Judecătoria Măcin la Judecătoria Oradea.
 
În motivarea deciziei de respingere, menținută acum la Curtea de Apel Constanța, CSM a arătat, printre altele, că „Secția pentru Judecători mai reține, în acord cu punctul de vedere nefavorabil al Tribunalului Tulcea, însușit de Curtea de Apel Constanța, faptul că, în raport de schema redusă a Judecătoriei Măcin, transferul doamnei judecător Chișbora Andra Florina ar influența în mod negativ activitatea de judecată și ar crea o presiune asupra celorlalți doi judecători, cu consecința afectării bunei funcționări a instanței de la care s-a solicitat transferul“.
 
În aceeași motivare, CSM mai preciza că „Secția pentru Judecători apreciază că este prioritară cererea doamnei judecător Poenaru Ramona Ioana, din cadrul Judecătoriei Brad, având în vedere avizul favorabil al Judecătoriei Oradea, argumentele din cuprinsul avizului Judecătoriei Brad, în sensul admiterii cererii doamnei judecător, și punctele de vedere favorabile ale Curților de Apel Alba Iulia și Oradea, motivele familiale invocate de solicitantă, faptul că la Judecătoria Brad schema este completă, iar încărcătura cauzelor / judecător s-a situat sub media națională, precum și distanța mare dintre localitatea de domiciliu și sediul instanței la care doamna judecător își desfășoară activitatea, care implică o navetă zilnică ce durează mai mult de cinci ore pe zi în condiții de trafic normal“.
 
În martie 2023, Secția pentru Judecători a CSM a decis prelungirea delegării în funcția de președinte al Judecătoriei Măcin a magistratului Andra Florina Chișbora.
 
Totodată, o nouă prelungire a delegării pe funcția de conducere se va pune în discuție joi, 14 septembrie 2023.
 
Dacă propunerea va fi admisă, magistratul ar putea fi delegată în continuare ca președinte al Judecătoriei Măcin, până la ocuparea funcției prin concurs, în condițiile legii, dar nu mai mult de șase luni.
 
Acum, rămâne de văzut dacă magistratul va ataca la instanța supremă decizia Curții de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Fost vicepreședinte al Curții de Apel Constanța, propus șef în Curtea Supremă
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii