Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:13 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președinte de instanță din Dobrogea, în așteptarea unei hotărâri de la Curtea de Apel Constanța

ro

10 Sep, 2023 17:00 1215 Marime text
  • Președintele de instanță a chemat în judecată Consiliul Superior al Magistraturii.
Magistratul Andra Florina Chișbora, președintele delegat al Judecătoriei Măcin, din județul Tulcea, arondată Curții de Apel Constanța, așteaptă verdictul Curții în procesul pe care l-a intentat Consiliului Superior al Magistraturii.
 
Cazul s-a judecat zilele trecute la Secția de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel, iar completul a amânat pronunțarea unei soluții pentru data de 11 septembrie 2023.
 
În acest proces, președintele Judedcătoriei Măcin contestă în instanță Hotărârea 2614 din 15 noiembrie 2022 a Secției pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, hotărâre prin care i-a fost respinsă cererea de transfer de la Judecătoria Măcin la Judecătoria Oradea.
 
Acțiunea în instanță este promovată în contradictoriu cu CSM, dar și cu Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.
 
În motivarea deciziei de respingere, contestată acum la Curtea de Apel Constanța, CSM a arătat, printre altele, că „Secția pentru Judecători mai reține, în acord cu punctul de vedere nefavorabil al Tribunalului Tulcea, însușit de Curtea de Apel Constanța, faptul că, în raport de schema redusă a Judecătoriei Măcin, transferul doamnei judecător Chișbora Andra Florina ar influența în mod negativ activitatea de judecată și ar crea o presiune asupra celorlalți doi judecători, cu consecința afectării bunei funcționări a instanței de la care s-a solicitat transferul“.
 
În aceeași motivare, CSM mai preciza că „Secția pentru Judecători apreciază că este prioritară cererea doamnei judecător Poenaru Ramona Ioana, din cadrul Judecătoriei Brad, având în vedere avizul favorabil al Judecătoriei Oradea, argumentele din cuprinsul avizului Judecătoriei Brad, în sensul admiterii cererii doamnei judecător, și punctele de vedere favorabile ale Curților de Apel Alba Iulia și Oradea, motivele familiale invocate de solicitantă, faptul că la Judecătoria Brad schema este completă, iar încărcătura cauzelor / judecător s-a situat sub media națională, precum și distanța mare dintre localitatea de domiciliu și sediul instanței la care doamna judecător își desfășoară activitatea, care implică o navetă zilnică ce durează mai mult de cinci ore pe zi în condiții de trafic normal“.
 
De altfel, în martie 2023, Secția pentru Judecători a CSM a decis prelungirea delegării în funcția de președinte al Judecătoriei Măcin a magistratului Andra Florina Chișbora.
 
Oricare va fi decizia de acum a Curții de Apel, ea va putea fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Cine conduce instantele din Constanța și Tulcea! Lista completă

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii