Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:28 01 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițist din Mangalia, proces împotriva Agenției Naționale de Integritate. Cazul, ajuns la Curtea Supremă

ro

01 Oct, 2022 00:00 989 Marime text
  • Dosarul are indicativul 1565/118/2021 și a ajuns pe rolul Curții de Apel Constanța după ce Tribunalul Constanța și-a declinat competența de soluționare a cazului, apreciind că aceasta aparține Curții.
  • Acum, Curtea de Apel Constanța a respins acțiunea polițistului, însă acesta a declarat recurs, așa încât dosarul a fost recent înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție a României.
 
Dosarul în care un polițist din Mangalia a contestat în instanță raportul Agenției Naționale de Integritate, potrivit căruia omul legii s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate, a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, după ce prima instanță a respins acțiunea omului legii.
 
Dosarul are indicativul 1565/118/2021 și a ajuns pe rolul Curții de Apel Constanța după ce Tribunalul Constanța și-a declinat competența de soluționare a cazului, apreciind că aceasta aparține Curții.
 
Acum, Curtea de Apel Constanța a respins acțiunea polițistului, însă acesta a declarat recurs, așa încât dosarul a fost recent înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție a României.
 
Părți în cauză sunt Ionel Claudiu Doicaru, în calitate de reclamant și, respectiv, Agenția Națională de Integritate, în calitate de pârât.
 
Ce a spus Agenția de Integritate
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, pe 18 februarie 2021, ANI a remis un comunicat de presă în care se arată că „Agenția Națională de Integritate a constatat averea nejustificată, starea de incompatibilitate și conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a opt persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010“.
 
Printre persoanele vizate de informațiile transmise de ANI se număra și Ionel Claudiu Doicaru, „funcționar public cu statut special în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța – Poliția Municipiului Mangalia“, legat de care inspectorii de integritate spun că s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate.
 
Astfel, se arată în comunicatul remis de ANI că Ionel Claudiu Doicaru, „în perioada 22 decembrie 2017 – 07 mai 2020, a deținut și exercitat simultan funcția publică cu statut special (polițist rutier) și funcția de instructor auto în cadrul unei societăți comerciale, încălcând, astfel dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003“.

 
Totodată, se făcea precizarea că „Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare“.
 
În replică, polițistul din Mangalia a dat în judecată ANI, însă a pierdut procesul, în primă instanță.
 
Acum, cazul a ajuns pe rolul Curții Supreme, așa încât această instanță va pronunța decizia definitivă în proces.
 
Până la acest moment, nu a fost fixată încă data primei înfățișări în recurs, dosarul fiind recent înregistrat la Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Începe procesul pe averea comisarului șef Dancu, fostul comandant al IPJ Constanța!
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii