Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:18 19 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițist de la Transporturi, trimis în judecată. Este acuzat de divulgarea unor informații care nu sunt destinate publicității. S-a stabilit un nou termen

ro

04 Aug, 2020 00:00 898 Marime text
  • În 2011, într-un alt dosar, polițistul a fost trimis în judecată, alături de alți trei colegi într-un dosar penal privitor la furt de uree. În 2014, toți cei patru polițiști au fost achitați definitiv.


Judecătoria Constanța a stabilit un nou termen în dosarul polițistului Mirel C., lucrător în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, a fost trimis în judecată pentru divulgarea unor informații care nu sunt destinate publicității.


Cauza se va afla în atenția magistraților pe data de 18 august, când va fi analizată măsura preventivă dispusă în cazul polițistului.


Polițistul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în stare de arest preventiv, la jumătatea lunii iunie.


Pe data de 26 iunie, Tribunalul Constanța a decis punerea în libertate a inculpatului și plasarea acestuia sub control judiciar.


Iată hotărârea magistraților!

 
„Înlocuieşte măsura arestului preventiv dispusă în cauză faţă de inculpatul (...), cu măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, termen care se calculează de la data de 26.06.2020, potrivit art. 271 din Codul de procedură penală. Dispune punerea, de îndată, în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventiva nr. 61/UP emis de Judecătoria Constanţa la data de 06.05.2020, dacă nu este reținut sau arestat în altă cauză. În baza art. 215 alin. 1 din Codul de procedură penală, pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul (...) trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. (...) Impune inculpatului şi următoarele obligaţii, pe durata controlului judiciar: a) să nu depăşeasca limita teritorială a judeţului Constanţa, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; b) să nu comunice cu martorii (...). Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. În baza art. 215 alin. 4 din Codul de procedură penală, desemnează Poliţia Murfatlar, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, pentru supravegherea respectării de către inculpatul a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar. Definitivă“.
 
În 2011, polițistul a fost trimis în judecată, alături de alți trei colegi într-un dosar penal privitor la furt de uree. În 2014, toți cei patru polițiști au fost achitați definitiv.Citește și

Oficial! Un polițist de la Transporturi Constanţa, trimis în judecată
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii