Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:06 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine este bărbatul arestat pentru că ar fi încercat să mituiască un polițist, pe strada Justiției din Constanța

ro

10 Feb, 2022 00:00 2092 Marime text

 
  • Întrucât inculpatul a insistat în încercarea de a-l corupe, lucrătorul de poliţie care instrumenta cauza a sesizat procurorul.
 
 
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au decis arestarea preventivă a unui bărbat suspectat că ar fi promis unor lucrători de poliţie din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanța că le va da o sumă de bani dacă nu îl cercetează penal.
 
Conform anchetatorilor, prin ordonanţa din data de 07 februarie 2022 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul S.G., acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită şi care a fost reţinut pe timp de 24 de ore în aceeaşi zi.
 
Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că la data de 26 ianuarie 2022 inculpatul a fost depistat de un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanța în timp ce conducea un autoturism pe str. Justiţiei din municipiul Constanţa, deşi nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Imediat după depistare inculpatul a promis lucrătorilor de poliţie că le va da o sumă de bani dacă nu îl cercetează penal, iar ulterior a continuat cu această ofertă ilicită, adăugând la oferta de bani şi două sticle de whisky, deşi oferta sa a fost respinsă.
 
Întrucât inculpatul a insistat în încercarea de a-l corupe, lucrătorul de poliţie care instrumenta cauza a sesizat procurorul, iar la data de 07 februarie 2022, inculpatul a fost depistat în flagrant când i-a remis poliţistului suma de 50 de euro, ocazie cu care a promis încă 100 de euro şi trei sticle de whisky, în scopul de a fi exonerat de răspunderea penală pentru că a condus fără drept un autovehicul pe drumurile publice.
 
La data de 08 februarie 2022 procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.
 
Ulterior, în instanță, Trbunalul Constanța a decis admis, ca fondată, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, dispunând luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Sandu Gheorghe, (….), pe o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data de 08.02.2022 şi până la data de 09.03.2022 inclusiv.
 
Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Sandu Gheorghe. Respinge, ca nefondată, cererea de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală: Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului. În baza art. 272 Cod procedură penală dispune avansarea onorariul apărătorului desemnat din oficiu, din fondurile M.J. către Baroul Constanţa, în favoarea av. Padeanu Daniela – 313 lei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare“, potrivit minutei judecătorești.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
 Un polițist din IPJ Constanța, acuzat de luare de mită, a scăpat de controlul judiciar
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii