Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pădurar condamnat după ce a împușcat în cap un cioban cu un pistol neletal. A existat ripostă

ro

02 Mar, 2020 00:00 1792 Marime text

Judecătoria Medgidia a dispus condamnarea în primă instanță a unui pădurar din Ocolul Silvic Cernavodă la pedeapsa de doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală și pentru săvârșirea infracțiunii de uz de armă fără drept.


Bărbatul este acuzat că în luna decembrie 2014, în urma unui conflict spontan, a folosit un pistol neletal pentru muniție cu bilă din cauciuc, trăgând mai multe focuri asupra persoanelor vătămate/inculpați (frați), cauzându-le leziuni corporale ce au necesitat 12 -14 zile de îngrijiri medicale.


Cu ocazia audierilor, inculpatul/persoană vătămată a declarat, în esență, faptul că verifica în decembrie 2014 o posibilă tăiere ilegală de arbori în zona satului Hațeg, când s-a intersectat pe traseu cu cei doi frați, iar aceștia l-au atacat cu bâtele, fiind astfel nevoit să folosească, în apărare, un pistol neletal cu bile de cauciuc, pentru care deține permis de armă.


La rândul lor, din declarațiile co-inculpaților/persoane vătămate rezultă că inculpatul/persoană vătămată (n.r. - pădurarul) l-a împușcat în zona capului de trei ori cu pistolul pe unul dintre frați, în timp ce acesta se întorcea acasă cu caprele, de la păscut. Celălalt inculpat spune că atunci când a intervenit să-și apere fratele, a fost împușcat de același pădurar cu aceeași armă în ochiul drept, astfel că ambii au ripostat și i-au aplicat pădurarului lovituri cu bețele de cioban pe care le aveau asupra lor.


Fiecare a invocat că a acționat în legitimă apărare sau ca reacție la atacul declanșat de cealaltă parte.


În primă instanță, Judecătoria Medgidia a dispus condamnarea pădurarului la pedeapsa de doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală și pentru săvârșirea infracțiunii de uz de armă fără drept. Cei doi frați au luat câte un an de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe.


Hotărârea Judecătoriei Medgidia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.


Citește și: 

Poliţist din IPJ Constanţa, lovit şi ameninţat. Un tânăr, condamnat

Un echipaj SMURD Constanța, bătut și amenințat în misiune. Ce au decis ieri judecătorii Curții de Apel

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii