Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:17 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Veste proastă pentru generalul (r) Gherghe, fostul adjunct al serviciului de informații din Armata României

ro

19 Apr, 2021 22:36 2038 Marime text
 
 Curtea Militară de Apel Bucureşti a decis azi ca generalul (r) Iulian Cristian Gherghe, fostul adjunct al serviciului de informații din Armata României, să rămână în spatele gratiilor.
 
Decizia nu este definitivă.
 
Oficial
 
„Admite propunerea formulată de Ministerul Public –Parchetul de pe lângă Curtea Militară de Apel Bucureşti – si dispune prelungirea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul gl. mr. (r) Gherghe Iulian-Cristian, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 26.04.2021 şi până la data de 25.05.2021, inclusiv. Respinge ca nefondată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar sau cu aceea a arestului la domiciliu formulată de inculpat. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 19.04.2021“.
 
Gherghe este cercetat în dosarul nr. 11/P/2021, pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals.
 
S-a reținut că, la data de 27.11.2018, inculpatul și-a însușit fără drept suma de 179.470 USD din fondurile ce aparțin acestei structuri militare, scop în care a falsificat și folosit mai multe înscrisuri.
 
La data de 27 martie 2021 judecătorul militar de drepturi și libertăți din cadrul Curții Militare de Apel a admis propunerea formulată de către Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel și a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o durată de 30 de zile.
 
Sesizarea parchetului militar a fost facuta de catre conducera DGIA. Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii