Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:15 21 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul adjunct al serviciul de informații din Armata Română Generalul (r) Gherghe, recent trimis în judecată, poate fi eliberat

ro

16 Jul, 2021 15:23 3736 Marime text
 


Generalul (r) Iulian Cristian Gherghe, fost director adjunct al DGIA - Direcția Generală de Informații a Apărării (DGIA) - serviciul de informații al Armatei Române, a fost trimis în judecată!
 
Recent, Curtea Militară de Apel Bucureşti a constatat că au încetat temeiurile care au determinat luarea măsurii arestării preventive a inculpatului general maior (r) Gherghe Iulian-Cristian.
 
Totodată, instanța a constatat că nu au apărut temeiuri noi, care să justifice menținerea măsurii preventive dispuse față de inculpatul general maior (r) Gherghe Iulian-Cristian și a dispus revocarea măsurii arestării preventive a inculpatului general maior (r) Gherghe Iulian-Cristian și punerea în libertate a acestui inculpat, dacă nu este arestat în altă cauză.
 
Decizia Curții Militare de Apel Bucureşti a fost contestată la Înalta Curte. Cauza se află în procedură de cameră preliminară. Primul termen de judecată urmează a fi alocat ulterior.
 
S-a reținut că, la data de 27.11.2018, inculpatul și-a însușit fără drept suma de 179.470 USD din fondurile ce aparțin acestei structuri militare, scop în care a falsificat și folosit mai multe înscrisuri.
 
Sesizarea parchetului militar a fost facuta de catre conducera DGIA.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

Comentarii