Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:34 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul șef al serviciului de informații al Armatei Române, trimis în judecată! Începe procesul

ro

29 Jul, 2021 00:00 2370 Marime text
 
  • Generalul (r) Iulian Cristian Gherghe este suspectat că și-ar fi însușit fără drept suma de 179.470 USD din fondurile ce aparțin Direcției Generale de Informații a Apărării (DGIA) - serviciul de informații al Armatei Române.
 
Începe procesul generalului (r) Iulian Cristian Gherghe, fost director adjunct al DGIA - Direcția Generală de Informații a Apărării (DGIA) - serviciul de informații al Armatei Române!
 
Miercuri, 28 iulie 2021, Curtea Militară de Apel București a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 11/P/2021 din 16 iunie 2021 al Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel București, privind pe inculpatul general maior (r) Gherghe Iulian-Cristian precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală.
 
Drept urmare, Curtea a dispus începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul general maior (r) Gherghe Iulian-Cristian cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: - delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals.
 
Decizia Curții Militare de Apel București nu este definitivă.
 
Generalul (r) Iulian Cristian Gherghe este suspectat că și-ar fi însușit fără drept suma de 179.470 USD din fondurile ce aparțin acestei structuri militare, scop în care a falsificat și folosit mai multe înscrisuri.
 
Pe data de 17 iulie 2021, Înalta Curte de Casație și Justiție a României a înlocuieşte măsura arestării preventive cu cea a controlului judiciar.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și 
 
Medic militar, condamnat pentru luare de mită. Șpaga primită, confiscată
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii