Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:32 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul adjunct al DGIA, Iulian Cristian Gherghe, rămâne în arest

ro

30 Mar, 2021 17:15 1550 Marime text


Generalul (r) Iulian Cristian Gherghe, fostul adjunct al serviciul de informații din Armata Română, arestat preventiv sâmbătă, 27 martie 2021, de Curtea Militară de Apel București, rămâne în arest preventiv.

Astăzi, 30 martie 2021, Înalta Curte de Casație și Justiție a României a respins ca nefondată contestația formulată de general împotriva deciziei de emitere a mandatului de arestare preventivă pe numele său.
 
Amintim că vineri, 26 martie 2021, Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel a dispus măsura preventivă a reținerii, pentru o durată de 24 de ore, față de generalul (r) Iulian Cristian Gherghe, fost director adjunct al DGIA - Direcția Generală de Informații a Apărării (DGIA) - serviciul de informații al Armatei Române.
 
Acesta este cercetat în dosarul nr. 11/P/2021, pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals.
 
S-a reținut că, la data de 27.11.2018, inculpatul și-a însușit fără drept suma de 179.470 USD din fondurile ce aparțin acestei structuri militare, scop în care a falsificat și folosit mai multe înscrisuri.
 
La data de 27 martie 2021 judecătorul militar de drepturi și libertăți din cadrul Curții Militare de Apel a admis propunerea formulată de către Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel și a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o durată de 30 de zile.
 
Sesizarea parchetului militar a fost facuta de catre conducera DGIA. Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii