Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:25 07 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Generalul (r) Iulian Cristian Gherghe, fostul adjunct al serviciul de informații din Armata Română, cere să fie eliberat

ro

29 Mar, 2021 00:00 1702 Marime text
  • Generalul (r) Gherghe este cercetat în dosarul nr. 11/P/2021, pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals.

Generalul (r) Iulian Cristian Gherghe, fostul adjunct al serviciul de informații din Armata Română, arestat preventiv sâmbătă, 27 martie 2021, de Curtea Militară de Apel București, cere să fie eliberat.
 
Generalul (r) Gherghe a contestat mandatul de arestare emis pe numele său, la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
Amintim că vineri, 26 martie 2021, Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel a dispus măsura preventivă a reținerii, pentru o durată de 24 de ore, față de generalul (r) Iulian Cristian Gherghe, fost director adjunct al DGIA - Direcția Generală de Informații a Apărării (DGIA) - serviciul de informații al Armatei Române.
 
Acesta este cercetat în dosarul nr. 11/P/2021, pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals.
 
S-a reținut că, la data de 27.11.2018, inculpatul și-a însușit fără drept suma de 179.470 USD din fondurile ce aparțin acestei structuri militare, scop în care a falsificat și folosit mai multe înscrisuri.
 
La data de 27 martie 2021 judecătorul militar de drepturi și libertăți din cadrul Curții Militare de Apel a admis propunerea formulată de către Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel și a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o durată de 30 de zile.
 
Sesizarea parchetului militar a fost facuta de catre conducera DGIA. Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție
 
 

Direcția Generală de Informații a Apărării (DGIA) este serviciul de informații al Armatei Române. Direcția a fost înființată la 1 iulie 1999.
 

Atribuții

 
Aibuțiile DGIA sunt: obținerea, prelucrarea, verificarea, stocarea și valorificarea informațiilor și datelor referitoare la factorii de risc și amenințările interne și externe, militare și non-militare, care pot afecta securitatea națională în domeniul militar. Aplicarea măsurilor contrainformative și cooperarea atât cu serviciile/structurile departamentale naționale și de informații, cât și cu cele ale statelor membre ale alianțelor, coalițiilor și organizațiilor internaționale la care România este parte și asigură securitatea informațiilor clasificate naționale, NATO și UE la nivelul MApN.
 
Citește și
 
Galeria militarilor și polițiștilor din Constanța condamnați pentru diverse infracțiuni. Ultimul dosar soluționat

 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii