Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:40 16 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Procurorii spun că au descoperit la Constanța o rețea care vindea motorină și benzină „la negru“. Ce s-a decis în instanță

ro

14 Sep, 2020 00:00 1745 Marime text
  • Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Constanța.

Judecătoria Constanța a respins toate cele opt propuneri de arestare preventivă formulate de procurori în dosarul (6836/P/2020) privind furturilor de motorină și benzină. Cei duși la arestare (șoferi pe autocisterne de transport carburant) au fost puși în libertate. Doi dintre ei au fost plasați sub control judiciar.


Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpa?ț i trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la secţia de poliţie în raza căreia domiciliază, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.


Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă, ea putând fi contestată la Tribunalul Constanța.


Minuta judecătorilor

„Respinge ca neîntemeiată propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa formulată în dosarul nr. 6836/P/2020, de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpații (...). Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaților de sub puterea ordonanțelor de reținere nr.6836/P/2020 din data de 11.09.2020, dacă nu sunt reţinuți sau arestați în altă cauză. Dispune luarea faţă de inculpații (...) a măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 12 septembrie până la data de 10 noiembrie, inclusiv“.


Amintim că urmare a cercetărilor într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au depistat în flagrant delict un bărbat, șofer pe o autocisternă de transport carburant, în timp ce ar fi sustras 50 de litri de produs petrolier cu miros specific de benzină.


Din cercetări, a reieșit faptul că, 7 bărbați (șoferi ai unor autocisterne), în timpul deplasării cu încărcătura de combustibil către destinație, s-ar fi abătut de la traseu, mai exact ar fi oprit în incinta societății comerciale în cadrul căreia își desfășurau activitatea, unde, cu ajutorul agentului de pază și al mecanicului, ar fi descărcat produsul petrolier în recipiente de diferite capacități, acestea fiind depozitate în magaziile societății cu scopul comercializării.


În continuare, polițiștii au pus în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Constanța.


În urma perchezițiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor: 515 litri produs petrolier cu miros specific de benzină, 1.576 de litri produs petrolier cu miros specific de motorină, mai multe sigilii, o pompă electrică de transfer, mai multe recipiente goale, 14.000 de lei și 2.000 de euro.


Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate este de aproximativ 13.780 de lei.


Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Constanța.


Citește și

UPDATE - S-a emis mandat de arestare
Încătușat de polițiștii constănțeni, pentru pronografie infantilă. Ancheta, coordonată de DIICOT ConstanțaTrafic de droguri de risc și mare risc la Constanța. Final de anchetă și acuzații oficiale 

Ti-a placut articolul?

Comentarii