Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A „dat“ norocul peste el! Constănțean trimis în judecată după ce și-a însușit un telefon Iphone 11 găsit într-un microbuz

ro

28 Jan, 2024 11:06 1020 Marime text
 
 
  • În fapt s-a reţinut că în timp ce se deplasa cu un microbuz, inculpatul a găsit telefonul marca Iphone 11 aparţinând  persoanei vătămate (...) şi nu l-a predat în termen de 10 zile autorităților sau celui care l-a pierdut, dispunând de bun ca de al său şi producând un prejudiciu de aproximativ 2000 de lei persoanei vătămate.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
     
 
Un cetățean din Constanța a fost trimis în judecată după ce a găsit un telefon marca Iphone 11, într-un microbuz, și nu l-a predat în termen de 10 zile autorităților sau celui care l-a pierdut.
 
Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
În fapt s-a reţinut că în timp ce se deplasa cu un microbuz, inculpatul a găsit telefonul marca Iphone 11 aparţinând  persoanei vătămate (...) şi nu l-a predat în termen de 10 zile autorităților sau celui care l-a pierdut, dispunând de bun ca de al său şi producând un prejudiciu de aproximativ 2000 de lei persoanei vătămate.
 
Recent, Judecătoria Constanța a constatat legalitatea sesizării instanței sub aspectul competenței materiale și teritoriale a judecătoriei.
 
De asemenea, instanța a constatat legalitatea sesizării instanței sub aspectul regularității rechizitoriului emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, a constatat legalitatea administrării probelor în cursul urmăririi penale, legalitatea efectuării actelor de urmărire penală și a dispus începerea judecății cauzei.
 
Decizia Judecătoriei Constanța nu este una definitivă!
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:
 
Profesor din Medgidia, acuzat de purtare abuzivă, condamnat în primă instanță! Când se va da decizia finală
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii