Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:59 01 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

Oficial! Dosarul morții judecătoarei Iuliana Șerban, de la Curtea de Apel Constanța, se va rejudeca (Video)

ro

14 Oct, 2021 17:17 5208 Marime text


Curtea de Apel Constanța a decis azi, 14 octombrie 2021, rejudecarea dosarului morții judecătoarei Mihaela Iuliana Șerban, din Curtea de Apel Constanța.

Oficial!:

În baza art.421 pct.2 lit. b) din Codul de procedură penală, art. 488 alin.1 din Codul de procedură penală şi art. 6 din C.E.D.O admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa. Desfiinţează Sentinţa penală nr. 267/ 03.03.2021 a Judecătoriei Constanţa, pronunţată în dosarul cu nr. 91/212/2021 şi rejudecând: Trimite cauza, având ca obiect acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi inculpatul Cotlenco Marian, spre rejudecare, Judecătoriei Constanţa, în vederea derulării procedurii reglementate prin art. 484 din Codul de procedură penală. În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată astăzi 14.10.2021, prin punerea la dispoziţia părţilor şi procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei.

 
Amintim că în primă instanță, Marian Cotlenco (polițist) a fost condamnat la pedeapsa de doi ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă și la șase luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
 
Instanța a contopit pedepsele principale stabilite şi i-a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de doi ani închisoare, la care s-a adaugă un spor de o treime din pedeapsa de șase luni închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa de 2 ani şi 2 luni închisoare cu suspendare.
 
Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Accidentul în urma căruia și-a pierdut viața judecătoarea Mihaela Iuliana Șerban s-a produs pe 23 martie 2019, după-amiaza.
 
Potrivit Poliţiei Judeţului Constanţa, la momentul respectiv, un bărbat (poliţist în cadrul Poliţiei Constanţa) a condus un triciclu pe strada Constantin Brătescu, dinspre bulevardul Tomis.
 
În momentul în care a ajuns la intersecţia cu strada Mihai Viteazu, bărbatul nu a respectat indicatorul Oprire, a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu un automobil Dacia, condus de un bărbat pe strada Mihai Viteazu dinspre bulevardul Tomis, dar şi cu un autoturism Volkswagen, condus de un bărbat pe strada Mihai Viteazu dintre bulevardul Mamaia.
 
Din accident a rezultat decesul pasagerei de pe triciclu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii