Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul morții judecătoarei Iuliana Șerban, de la Curtea de Apel Constanța, a ajuns la instanța finală

ro

23 Apr, 2021 00:00 4303 Marime text
  • Magistratul a decedat pe 23 martie 2019, după-amiaza, în urma unui accident rutier.

Ieri, pe rolul Curții de Apel Constanța a fost înregistrat dosarul (91/212/2021) privind moartea judecătoarei Mihaela Iuliana Șerban, de la Curtea de Apel Constanța.
 
Magistratul a decedat pe 23 martie 2019, după-amiaza.
 
Potrivit Poliţiei Constanţa, Marian Cotlenco (polițist) a condus un triciclu pe strada Constantin Brătescu, dinspre bulevardul Tomis.
 
În momentul în care a ajuns la intersecţia cu strada Mihai Viteazu, bărbatul nu ar fi respectat indicatorul Oprire, a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu un automobil Dacia, condus de un bărbat pe strada Mihai Viteazu dinspre bulevardul Tomis, dar şi cu un autoturism Volkswagen, condus de un bărbat pe strada Mihai Viteazu dintre bulevardul Mamaia.
 
Din accident a rezultat decesul pasagerei de pe triciclu.
 
Prin Hotarârea nr. 267/2021, din 03 martie 2021, ca urmare a încheierii unui acord de recunoaștere a vinovăției, Judecătoria Constanța a decis condamnarea lui Marian Cotlenco la pedeapsa de doi ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă și la șase luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
 
Instanța a contopit pedepsele principale stabilite şi i-a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de doi ani închisoare, la care s-a adaugă un spor de o treime din pedeapsa de șase luni închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa de 2 ani şi 2 luni închisoare cu suspendare.
 
Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie definitivă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Surse documentare: Portalul instanțelor de judecată 
 
 

Citește și
 
Procurorii vor să afle exact cum a avut loc accidentul în care a murit Mihaela Şerban, judecător al Curţii de Apel Constanţa

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii