Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:13 18 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O tânără judecătoare din Constanța a murit într-un accident rutier. Ce se întâmplă acum cu dosarul (video)

ro

15 Mar, 2021 00:00 4700 Marime text
  • Polițistul acuzat de moartea judecătoarei Mihaela Iuliana Șerban a luat doi ani și două luni de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă dar și pentru vătămare corporală din culpă.
  • Judecătoria Constanța, instanță investită cu soluționarea cauzei a lăsat nesoluționată acțiunea civilă promovată.
  • Potrivit unor surse, contestația formulată  zilele trecute împotriva deciziei Judecătoriei Constanța vizează doar decizia prin care a fost lăsată nesoluționată acțiunea civilă.
 
Dosarul privind accidentul ce a dus la moartea judecătoarei Mihaela Iuliana Șerban, din cadrul Curții de Apel Constanța, soluționat în primă instanță de Judecătoria Constanța, printr-un acord de recunoaștere a vinovăției, va merge la Curtea de Apel Constanța.
 
Și asta pentru că decizia Judecătoriei Constanța prin intermediul căreia a admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de procurori cu Marian Cotlenco (polițist), bănuit de producerea tragediei, a fost contestată. 
 
Drept urmare, acordul de recunoaștere a vinovăției va merge la Curtea de Apel Constanța.
 
Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa. 
 
Amintim că, pe data de 03 martie 2021, Judecătoria Constanța a admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa cu inculpatul Marian Cotlenco (polițist), acesta fiind condamnat la pedeapsa de doi ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă și la șase luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Instanța a contopit pedepsele principale stabilite şi i-a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de doi ani închisoare, la care s-a adaugă un spor de o treime din pedeapsa de șase luni închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa de 2 ani şi 2 luni închisoare cu suspendare.
 
„Impune inculpatului să execute următoarea obligaţie: să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa sau la RAJA Constanța, pe o perioadă de 60 de zile. Lasă nesoluționată acțiunea civilă promovată“, se mai arată în decizia de azi a magistraților.
 

Dinamica tragediei

 
Accidentul în urma căruia și-a pierdut viața judecătoarea Mihaela Iuliana Șerban s-a produs pe 23 martie 2019, după-amiaza.
 
Potrivit Poliţiei Judeţului Constanţa, la momentul respectiv, un bărbat (poliţist în cadrul Poliţiei Constanţa) a condus un triciclu pe strada Constantin Brătescu, dinspre bulevardul Tomis.
 
În momentul în care a ajuns la intersecţia cu strada Mihai Viteazu, bărbatul nu a respectat indicatorul Oprire, a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu un automobil Dacia, condus de un bărbat pe strada Mihai Viteazu dinspre bulevardul Tomis, dar şi cu un autoturism Volkswagen, condus de un bărbat pe strada Mihai Viteazu dintre bulevardul Mamaia.
 
Din accident a rezultat decesul pasagerei de pe triciclu, respectiv judecătoarea Mihaela Iuliana Șerban, din cadrul Curții de Apel Constanța.
 

Judecător timp de peste 20 de ani

 
Ulterior, colectivul Curții de Apel Constanța a transmis un comunicat de presă prin care își exprimă regretul decesul judecătoarei Mihaela Șerban.
 
„Colectivul Curții de Apel Constanța a primit cu profund regret vestea încetării din viață a colegei noastre judecator Mihaela Șerban, în urma unui accident rutier ce a avut loc în data de 23.03.2019. Colega apropiată, aceasta s-a dedicat profesiei de judecător timp de peste 20 de ani, fiind o persoana optimistă, cu un caracter puternc, un om devotat de încredere. Toți cei care au avut bucuria de a lucra cu ea îi vor purta o veșnică amintire. Pe această cale transmitem cele mai sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să o odihnească în pace!“, a transmis Curtea de Apel Constanța.


 
Citește și
 
Cine este victima care a murit în zona magazinului Tomis din Constanţa. "Era ca o primăvară" (video)

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii