Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:01 10 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mega-dosar la Constanţa. Aproape 20 de persoane trimise în judecată. Cine sunt

ro

15 Feb, 2018 00:00 3917 Marime text
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au dispus trimiterea în judecată a 17 persoane suspectate de furt calificat prin metoda „Împrietenirea“.
 
Pe lista inculpaţilor se află, conform portalului instanţelor de judecată, următoarele nume: „Şerban Costel, Şerban Florentina, Cristovici Roxana Mădălina, Ivanovici Zâna, zisă Andreea, Stoean Viorica, Drăgan Andreea Roxana, Iuliana Mihăluţă, Grigoraş Liliana Mihaela, Ţuţu Roxana, zisă Somna, Şerban Vlăduţ Andrei, Puşcaşu Ovidiu Iulian, Constantin Mitruţ Petrică, Masgras Marius Ionut, Şerban Ionel, Mîcnea Gina Ioana, Vîrlan Camelia, Moraru Flori Georgiana“. Până în prezent, nu a fost stabilit primul termen de judecată.
 
În decembrie 2017, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au arătat că în perioada noiembrie 2016 - decembrie 2017 membrii ar fi comis 33 de infracţiuni de furt calificat, fapte comise în judeţele Constanţa, Brăila, Vâlcea, Argeş, Cluj, Braşov, Sibiu, Prahova şi în Bucureşti. Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 300.000 de lei.
 
În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 150.000 de lei, 22.000 de euro. 1,3 kilograme de bijuterii din aur, precum şi alte bunuri cu valoare probatoare.
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă conform dispoziţiilor Codului de procedură penală, finalizarea urmăririi penale şi trimiterea rechizitoriului în instanţă, spre judecare a cauzei penale, situaţie care nu poate înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii