Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:08 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la IPJ Ilfov Grupare infracțională, specializată în furturi din autoturisme, destructurată

ro

10 Aug, 2023 19:04 1092 Marime text
La data de 9 august a.c., polițiștii din Popești Leordeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, au efectuat 5 percheziții la domiciliile a 3 persoane, în cadrul unui dosar de urmărire penală, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni de furt calificat.

În fapt, polițiștii din Popești Leordeni și Cernica au documentat activitatea infracțională a unei grupări, axată pe comiterea de furturi din autovehicule, parcate stradal ori în curți de imobile, din localitățile Popești Leordeni (6), și Voluntari (3), din județul Ilfov, precum și din  Bolintin Vale, județul Giurgiu (6).

Prejudiciul total cauzat se ridică la suma de 13.000 de lei.

La percheziții polițiștii au descoperit și indisponibilizat 7 telefoane mobile, în vederea continuării cercetărilor, a transmis IPJ Ilfov. 

De asemenea, au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere, cei 3 bărbați fiind conduși la sediul poliției din Popești Leordeni, pentru cercetări.

În urma probatoriului  administrat, polițiștii din Popești Leordeni au dispus reținerea pentru 24 de ore, față de cei 3 bărbați, de 23, 28 și 30 de ani.

La data de 10 august a.c., cei 3 bărbați au fost prezentați procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, care a sesizat judecătorul de drepturi și libertății, în cauză fiind dispusă măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, față de cele 3 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din cadrul I.G.P.R.

La activități au participat polițiști din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Ilfov și  ai Serviciului de Investigații  Criminale Ilfov.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, a mai punctat sursa citată. 


Citește și

Direcția Regională a Finanțelor Publice Galați, reacție oficială după percheziția de la Trezoreria Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii