Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:24 23 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O firmă de salvamari cheamă în judecată Primăria Costinești. De la ce a pornit neînțelegerea

ro

14 Jul, 2021 00:00 1497 Marime text
  • SC Salvamar Service SRL a dat în judecată Primăria Costienști
  • Viceprimarul localității a efectuat un control săptămâna trecută
  • Administratorul firmei de salvamari îl acuză pe viceprimar că nu avea atribuții de control
  • Viceprimarul a spus că au fost găsite mici nereguli și nu au fost aplicate sancțiuni
 
Pe rolul Tribunalului Constanța a fost înregistrat luni, 12 iulie, dosarul cu numărul 5264/118/2021, pe secția de contencios administrativ și fiscal, prin care societatea SC Salvamar Service SRL cheamă în judecată Primăria Costinești și pe Primar. Ca obiect este anularea unui act administrativ.
 
În speță, Gheorghe Vătămănescu, administratorul societății reclamante, contactat de către cotidianul ZIUA de Constanța îl acuză pe viceprimarul localității Costinești, Gheorghe Mechenici de abuz în serviciu, după ce a efectuat în cursul săptămânii trecute un control la posturile de salvamar de pe plaja din localitate. „El nu are drept de control decât pe tarabe. Eu sunt societate și nu are de ce să mă controleze pe mine. A luat nu știu ce acte de la primărie și a cerut să vadă tot ce scrie acolo pe plajă”, a spus administratorul firmei. El a mai spus că nu a primit nicio sancțiune, dar ar fi urmat să primească din ce a înțeles. „A făcut proces verbal că lipsesc lucruri”, a spus vehement administratorul societății de salvamari.
 
Pe de altă parte, viceprimarul Gheorghe Mechenici a punctat că au fost mai multe sesizări la primărie cu privire la activitatea pe care o desfășoară societatea Salvamar Service SRL, firmă care a încheiat contract cu Primăria Costinești pentru serviciile de salvamar pe plajă. „Sincer, nu am găsit mari nereguli, cel mai grav fiind lipsa defibrilatorului de la postul de salvamar. Am înțeles că era la încărcat la unul dintre băieți acasă. Așa ceva nu este în regulă”, a spus viceprimarul, care a adăugat că nu a fost aplicată nicio sancțiune. „Am făcut un proces verbal în Excel prin care am făcut mai multe recomandări, printre care și implementarea unei procedure, prin care fiecare salvamar să știe ce pași să urmeze când o persoană se află în pericol de înec”, a mai spus viceprimarul din Costinești. Totodată nu i-a mai plăcut nici modul în care erau distribuți salvamarii la posturile de pe plajă. „Eu doar le-am adus la cunoștință ce au de făcut și am încheiat acel proces verbal, unde reprezentanții firmei au refuzat să semneze. Am semnat eu, a semnat responsabilul de la Situații de Urgență, doar cel de la firmă nu a semnat”, a mai spus viceprimarul.
 
Astfel, instanța va decide dacă va da câștig de cauză societății reclamante sau dacă va respinge acțiunea deschisă de către Salvamar Service SRL.
 

Despre Salvamar Service SRL

 
Societatea a fost înființată în anul 2018, cu sediul social în Techirghiol, pe bulevardul Muncii. Asociați în firmă sunt Vera Mihailov, cu o cotă parte de 50% și Mihail Gabriel Paraschiv, cu 50%. Administrator este Gheorghe Vătămănescu. În anul 2020, firma a avut 31 de angajați, la o cifră de afaceri de 2.531.039 lei, cu un profit de 1.072.996 lei. Compania Salvamar Service SRL, conform Confidas.ro, a încheiat 7 contracte de achiziții publice in valoare totală de 501.294 lei.
 
Mihail Gabriel Paraschiv mai este asociat la firma Rescue Mar SRL, alături de Gheorghe Vătămănescu, ambii având o cotă parte de 50%.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise

Ti-a placut articolul?

Comentarii